Siegfried Mureşan: Tăriceanu = Dăncilă = Dragnea

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a acuzat că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, este la fel de vinovat ca PSD pentru "proasta guvernare" a ultimilor ani.

"ALDE şi PSD au luat împreună măsurile care au dus la slăbirea justiţiei, la slăbirea economiei, care au generat cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană şi un deficit de 20 de miliarde de lei. Aşa că preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, are acum ZERO credibilitate când critică guvernarea PSD-ALDE. Scopul este evident, unul electoral, Tăriceanu vrea ca ALDE să plătească mai puţin decât PSD pentru proasta guvernare a ultimilor ani", a declarat Siegfried Mureşan.

În opinia liderului PNL, pe Tăriceanu nu-l interesează nici execuţia bugetară, nici mediul privat, nici nivelul investiţiilor.

"Îl interesează doar supravieţuirea politică. De aceea, trebuie să nu uităm nicio secundă că Tăriceanu a girat toate deciziile Guvernului din ultimii doi ani şi jumătate. Tăriceanu = Dăncilă = Dragnea", a afirmat Siegfried Mureşan.

Reacţia europarlamentarului vine după ce Tăriceanu a pus PSD-ului o serie de condiţii pentru a fi "asigurată o bună guvernare".

"În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare", se arată într-un comunicat remis de ALDE.

Partidul condus de Tăriceanu a criticat, de asemenea, şi proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern, acuzând că "arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist".

"Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite. La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări", a mai precizat ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne