Şercan loveşte din nou: Rectorul Academiei de Poliţie a plagiat doctoratul. Cazul lui e, cumva, o premieră

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, profesorul universitar Adrian Iacob, a plagiat circa 70% din teza de doctorat susţinută în 2007 la instituţia pe care azi o conduce, a dezvăluit luni, într-o investigaţie publicată în pressone.ro, jurnalista Emilia Şercan.

"Rectorul Academiei de Poliţie Adrian Iacob a plagiat aproape 70% din teza de doctorat. Pentru acest procent am reuşit să adun dovezi, însă sunt sigură că teza este plagiată integral. Adrian Iacob este profesor, conducător de doctorate, rector, are gradul de chestor de poliţie, este membru titular al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) şi vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică din CNATDCU – organismul abilitat să verifice sesizările de plagiat în tezele de doctorat", a scris Emilia Şercan pe Facebook.

Potrivit jurnaliste, cazul lui Iacob este, cumva, o premieră, fiind primul rector de mare universitate devoalat că a plagiat teza de doctorat.

"Întreaga lui carieră academică este construită pe titlul de doctor: titlul de conferenţiar şi de profesor le-a obţinut după ce a devenit doctor, dreptul de a conduce doctorate nu poate exista fără doctorat. Fără doctorat cariera lui academică nu există. În cartea 'Fabrica de doctorate sau cum se surpă fundamentele unei naţii' am făcut un exerciţiu de imaginaţie despre ce s-ar putea întâmpla când se va ajunge cu plagiatele la mediul academic. Acum s-a ajuns, iar drumul este fără întoarcere. Ori curăţenia va fi profundă, ori nu va fi deloc", a precizat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #doctorinimpostura.

Pentru a citi investigaţia jurnalistei intraţi aici.