Senatul brazilian dă undă verde procesului de destituire a preşedintei Rousseff

Senatul Braziliei a votat în favoarea procesului de destituire a preşedintei Dilma Rousseff, care este acuzată de manipularea conturilor publice. O majoritate de legiuitori din Senatul cu 81 de locuri a hotărât ca procesul să înceapă în această lună.
Preşedinta braziliană Dilma Rousseff. (Captură Foto)
Andrei Popescu
11.08.2016

Senatorii au votat miercuri cu 59 voturi pentru şi 21 voturi împotrivă în favoarea procedurii de destituire a preşedintei Rousseff, după ce preşedintele interimar Michel Temer, temporar la conducerea ţării după suspendarea Dilmei Rousseff în luna mai, a cerut senatorilor să nu tărăgăneze procesul.

El a declarat legiuitorilor că doreşte să promoveze reforme pentru limitarea cheltuielilor publice şi pentru modificarea sistemului de pensii.

Dacă Dilma Rousseff este condamnată şi înlăturată din funcţie, Temer va fi confirmat preşedinte şi va termina actualul mandat, care expiră în 2018.

Totuşi, însuşi Temer ar putea fi implicat în acuzaţii de corupţie. Magnatul construcţiilor Marcelo Odebrecht, aflat acum în închisoare, a susţinut că Temer a primit fonduri ilegale pentru campanie.

Rousseff este bănuită că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014 în funcţia de preşedinte al Braziliei.

Rousseff a negat că a comis vreo infracţiune şi a catalogat procesul de destituire ca o conspiraţie a aripii de dreapta pentru a-i înlătura guvernul de la putere.

Procesul de destituire este aşteptat să înceapă în 25 august, la patru zile după încheierea Jocurilor Olimpice şi va dura cinci zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor