Senat: Membrii Comisiei de învăţământ s-au întâlnit cu reprezentanţii ARACIS şi UMF Tg. Mureş

Epoch Times România
13.03.2012

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au avut, marţi, discuţii cu reprezentaţii români şi maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, la lucrările acestui for participând şi rectorul universităţii, Constantin Copotoiu, precum şi membri ai ARACIS.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, la finalul şedinţei, că o dezbatere de acest gen este utilă în vederea perfecţionării Legii Educaţiei.

De asemenea, acesta a adăugat că numai prin discuţii cu reprezentanţii ARACIS şi cu cei ai Universităţii pot fi regăsite "elementele de echilibru, nu cele de disconfort sau de dezechilibre".

"Vrem să vedem care ar fi modalităţile ca lucrurile să se echilibreze, fiindcă au funcţionat foarte bine până acum. Ceva s-a întâmplat. Probabil că la nivelul votului academic", a explicat acesta.

Totodată, Hărdău a reamintit faptul că Senatul este Cameră decizională pentru toate proiectele de lege care vizează domeniul învăţământului.

"Senatul este cameră decizională în toată legislaţia învăţământului românesc. Întâlnirea cu actorii principali este de natură să limpezească gândurile fiecărui membru al comisiei şi sunt convins că această întâlnire este de natură să genereze idei pentru modificări legislative, pentru rafinarea legii, pentru o perfecţionare a ei", a mai arătat preşedintele Comisiei.

Propunerea unei astfel de discuţii la nivelul Comisiei a venit din partea senatorului PDL Mihaela Popa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor