Ungureanu: Grija Guvernului este ca diplomele studenţilor de la UMF Tg. Mureş să fie recunoscute legal

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
13.03.2012

Premierul-Mihai Răzvan Ungureanu a declarat marţi, înaintea şedinţei de Guvern, că grija actualului Cabinet este ca diplomele pe care le obţin studenţii de la UMF Târgu Mureş să poată fi recunoscute legal.

"Grija mea personală este ca în primul rând studenţii, care sunt beneficiarii direcţi ai procesului de învăţământ, să nu aibă nimic de reproşat felului în care urmează să fie rezolvată această chestiune. Ei reprezintă motivul pentru care există universităţi şi instituţii de învăţământ superior în orice ţară civilizată din lume. Grija acestui Cabinet este ca diplomele pe care studenţii le obţin la finalul parcursului de studiu să fie recunoscute legal, în aşa fel încât cariera lor să-şi poată urma cursul netulburată", a afirmat Ungureanu.

El a spus că avut discuţii luni seara, "târziu în noapte", inclusiv cu liderul studenţilor de la UMF Târgu Mureş, căruia i-a comunicat intenţiile Executivului în legătură cu această universitate.

Pe de altă parte, vorbind în nume personal, Ungureanu şi-a exprimat dorinţa creării şi a unei linii în limba germană la UMF Târgu Mureş.

"În intenţia mea, şi aici vorbesc în nume personal, a fost ca pe lângă linia de studiu în engleză, în maghiară, pe lângă faptul că în această propunere există şi limba română, să fie şi limba germană. Înţeleg că există impedimente azi, sper ca la un moment dat să putem înţelege multiculturalismul şi prin adăugarea limbii germane, care este limbă europeană, care este una dintre limbile de civilizaţie ale lumii, subliniind în felul acesta caracterul multicultural al învăţământului superior", a susţinut premierul.

Referindu-se la modalitatea legală prin care va fi înfiinţată linia maghiară la UMF Târgu Mureş, Mihai-Răzvan Ungureanu a afirmat că, după ce coaliţia a ajuns la un punct de vedere comun asupra acestui subiect, Guvernul a găsit şi o soluţie tehnică pentru punerea sa în aplicare.

"S-a ajuns la o soluţie tehnică posibilă, care trebuie să respecte Legea învăţământului, principiile autonomiei universitare, multiculturalitatea. Formula pe care o vom găsi şi despre care vom discuta în şedinţa de Cabinet va fi audiată în primă lectură, urmând apoi să fie pusă în dezbatere publică, afişată pe net timp de zece zile", a arătat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor