Şeful MAI, reacţie ironică după ce Arafat a avertizat că pleacă din ţară dacă e demis

Marcel Vela
Marcel Vela

Noul ministru de Interne, Marcel Vela, a avut o reacţie ironică după ce secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că va pleca din ţară dacă va fi demis de la şefia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

"Eu sunt liberal şi respect opiniile tuturor referitoare la libera circulaţie", a declarat Marcel Vela, citat de hotnews.ro.

"Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - n.r.). Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat. Dar nu este domnul Arafat centrul universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister", a mai precizat şeful MAI.

Reamintim că Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a susţinut duminică, la Antena 3, că este ţinta unor mesaje coordonate şi intensificate după publicarea "faimosului film de la Colectiv", însă nu va pleca din funcţie de bună voie. Mai mult, secretarul de stat se declară victima unui complot în care sunt implicate inclusiv forţe străine. Detalii aici.

"Sunt atacuri continue cu mesaje prestabilite. Noi, situaţiile de urgenţă şi doctorul Arafat, am fost supuşi unui astfel de atac de foarte mult timp. Sunt mesaje care apar de către unele persoane, dar sunt coordonate. (...) S-au intensificat după ce a apărut faimosul film înaintea comemorării Colectiv, dat de Libertatea. Faimosul film a fost ţinut de cineva şi abia acum a fost scos. Pe baza filmului s-au intensificat atacurile respective împotriva instituţiei situaţiilor de urgenţă şi împotriva mea. (...) Nu sunt lipit de scaun. Eu nu demisionez. Dacă vor să mă demită, să mă demită. (...) E un asalt în ultima perioadă. Nu mă las pentru că au avut încredere în mine foarte mulţi oameni", a afiramt Raed Arafat.

Întrebat în legătură cu cine ar fi în spatele campaniei de atacuri sau cine ar fi interesat să submineze sistemul, Arafat a precizat că, în opinia sa, este vorba atât de unele companii din România cât şi din afara ţării.

Raed Arafat susţine că, în cazul în care va fi dat afară de la şefia DSU, va pleca în altă ţară, sunt oportunităţi, "unde nu mă consideră bătrân".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne