Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse avertizează în privinţa “sfârşitului istoriei”

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.
Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill. (Getty Images)

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a declarat luni că sfârşitul lumii se apropie, conform unui raport al agenţiei ruse de ştiri de stat RIA Novosti.

După o slujbă la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, Kirill a declarat membrilor congregaţiei că apropierea Apocalipsei “este deja vizibilă cu ochiul liber”.

Conform lui Kirill, societatea se poate uni pentru a împiedica lumea să alunece într-un “abis al sfârşitului istoriei”.

“Astăzi nu este momentul să facem valuri cu pasiunile umane. Astăzi este momentul să adunăm toate forţele sănătoase”, a afirmat Patriarhul.

“Din acest motiv, biserica, arta, cultura, scriitorii noştri, savanţii – toţi acei oameni care iubesc Patria – ar trebui să se unească deoarece intrăm într-o perioadă critică în civilizaţia umană”.

Patriarhul a împlinit ieri vârsta de 71 de ani şi, cu această ocazie, a primit o păpuşă cu Sfântul Tihon, care a condus biserica rusă în urmă cu un secol, precizează agenţia de ştiri Interfax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe