Şefa PNL: Lideri din PSD şi ALDE cer demisia şefei DNA. Se vede obsesia străvezie a acestei grupări de partide

Solicitările venite din partea unor lideri PSD şi ALDE privind demisia şefei DNA reprezintă un act iresponsabil care arată obsesia străvezie a acestei grupări de partide de a-şi duce la îndeplinire obiectivele unei agende ascunse electoratului: sabotarea actului de justiţie, a acuzat Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

O serie de lideri ai PSD şi ALDE se grăbesc să utilizeze în scop politic decizia Curţii Constituţionale pe tema anchetei OUG 13 în războiul lor cu DNA şi solicită nici mai mult, nici mai puţin decât demisia procurorului-şef Laura Codruţa Kovesi, a remarcat marţi, pe pagina sa de Facebook, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"Este un act iresponsabil, care arată obsesia străvezie a acestei grupări de partide de a-şi duce la îndeplinire obiectivele unei agende ascunse electoratului: sabotarea actului de justiţie. Pentru a evidenţia discursul dublu, pliat după interese de moment, le aduc aminte domnilor din PSD de decizia CCR 683/2012 prin care se certifică faptul că fostul premier Victor Ponta generase un conflict constituţional cu şeful statului, participând la Consiliul European fără mandat. Nu-mi aduc aminte să-i fi solicitat cineva din PSD demisia", a declarat Raluca Turcan.

Mai mult, şefa PNL le aminteşte celor din ALDE de decizia CCR 261/2015 referitoare la cazul Dan Şova, când s-a constatat un conflict constituţional între Senat, condus de Călin Popescu Tăriceanu, şi Parchetul General.

"La acel moment Tăriceanu a făcut tot posibilul pentru a-l proteja pe Dan Şova, iar CCR a sancţionat acest lucru. Nu-mi amintesc ca dnul Tăriceanu să-şi fi aplicat vreo sancţiune cu demisia", a subliniat Raluca Turcan.

În concluzie, preşedintele PNL le sugerează celor de la PSD şi ALDE să facă un efort şi să abandoneze aceste preocupări permanente de a se aşeza deasupra Legii şi să se preocupe în mod serios şi responsabil de guvernare, adică, să-şi respecte votul primit, în limita mandatului solicitat românilor în campania electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne