Augustin Lazăr, pe baricade: Dosarul "OUG 13" merge înainte

A doua zi după ce Curtea Constituţională a stabilit, în mod surprinzător, că DNA "a perturbat buna activitate a Guvernului" prin ancheta "OUG 13", procurorul general Augustin Lazăr a dat asigurări că dosarul, care a ajuns acum la Parchetul General, va merge înainte.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Ajuns pe mâna Parchetului General, dosarul OUG 13 - în care procurorii DNA au găsit o serie de nereguli cu iz penal - îşi va urma cursul normal, a dat asigurări marţi, înaintea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general Augustin Lazăr, în contextul deciziei Curţii Constituţionale pe marginea acestui subiect.

"Ancheta va continua, fiindcă procurorul este obligat, conform articolului 5 din Codul de procedură penală, să afle adevărul cu referire la persoanele, la faptele şi împrejurările în care au fost comise aceste fapte. În continuare, vom vedea ce va face procurorul de caz. În cadrul Secţiei de urmărire penală va fi continuată această anchetă.

Aşteptăm în continuare motivarea CCR, desigur că ea este obligatorie pentru toţi şi, raportat la motive, noi vom continua ancheta. Fără îndoială că Ministerul Public este sesizat cu aspectele penale ale problemelor, cu fapte penale concrete şi cu persoane concrete. Prin urmare, Ministerul Public în niciun caz nu va face evaluări ale legalităţii, ale oportunităţii unei alte puteri, ci strict ne cantonăm la aspecte penale care ţin de competenţa Ministerului Public", a declarat Lazăr, citat de Agerpres.

Reamintim că, în urmă cu o zi, Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că DNA a perturbat buna activitate a Executivului şi relaţiile care trebuie să existe între cele trei autorităţi - judecătorească, executivă şi legislativă. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne