Secţia Adinei Florea pierde bătălia. Lazăr a decis: Dosarul "Tel Drum" al lui Dragnea rămâne la DNA

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Epoch Times România)

Procurorul general Augustin Lazăr a decis că dosarul "Tel Drum", în care este urmărit penal liderul PSD Liviu Dragnea, nu va merge la Secţia de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), ci va rămâne la procurorii DNA.

"Văzând interesul manifestat de mai mulţi jurnalişti privind conflictul de competenţă ivit între Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în cursul instrumentării dosarului intitulat în mass media "dosarul Tel Drum", Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin ordonanţa nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 şi alin. 4 din Codul de procedură penală, art 88 ind.1 alin 5 din Legea nr. 304/2004 şi art. 1 alin. 3 ind.1 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenţei de soluţionare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

Soluţia a fost pronunţată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunţate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J", a transmis Ministerul Public.

Merită subliniat că procurorul Adina Florea a cerut practic dosarul Tel Drum de la DNA în baza unui denunţ anonim. Asta în condiţiile în care, potrivit Codului de procedură penală, sesizările şi denunţurile trebuie să fie semnate.

Reamintim că Secţia Adinei Florea a încercat în repetate rânduri să preia dosarul Tel Drum de la DNA. În final nu a obţinut decât o copie a acestuia, potrivit şefului interimar al DNA Călin Nistor.

"Au fost solicitări de trimitere a dosarului, apreciind că dumnealor sunt competenţi. Procurorul de caz şi procurorul-şef secţie au apreciat că în această situaţie competenţa revine DNA, motiv pentru care au sesizat Parchetul General pentru soluţionarea acestui conflict de competenţă. Fireşte, pentru că era şi o solicitare că ar fi mijloc de probă într-o cauză la dumnealor, noi le-am trimis şi în copie dosarul secţiei. Solicitarea dumnealor era printre altele că e un mijloc de probă.. eu pot doar să speculez că au de soluţionat o altă cauză (...) Dar dosarul original l-am trimis procurorului general pentru a stabili cui revine competenţa soluţionării acestei cauze", a dezvăluit recent Nistor.

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Secţia pentru investigare a magistraţilor a cerut acest dosar de 4 ori de la DNA şi, finalmente, l-a primit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne