Secretarul de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în vizită la Cahul

Tatiana Chiriac
07.06.2012

Consulul General al României la Cahul, Genţiana Şerbu a însoţit astăzi pe Secretarul de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, la Universitatea „B.P. Haşdeu” din oraşul Cahul, participând la ceremonia de decernare a titlului „Doctor Honoris Causa” domnului Grebenicov Eugeniu.

Pentru doamna Secretar de Stat a fost prima vizită în străinătate de când a fost numită la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Înainte de ceremonia preconizată, Natalia Intotero, a avut întrevederi cu reprezentanţii societăţii civile din oraşul Cahul. În urma discuţiilor cu membrii societăţii civile s-au dat asigurări că proiectele în derulare vor fi continuate, dar că se aşteaptă şi propuneri noi.

Cu prilejul marcării Zilei Universităţii de Stat „B. P. Haşdeu” din Cahul, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a donat instituţiei 15 calculatoare.

Menţionăm că Academicianul Eugen Grebenicov s-a născut la 20 ianuarie 1932 în comuna Slobozia Mare, judeţul Izmail şi este unul dintre cei 12 români ale căror nume au fost date unor aştri sau formaţiuni planetare. Domnul Eugen Grebenicov a primit în anul 1993 titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca.

La finele Evenimentului plin de conţinut, delegaţia a fost invitată să viziteze Muzeul Ţinutului Cahul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor