Schulz numeşte măsurile lui Trump “ne-americane”. Avertizează împotriva ridicării sancţiunilor anti-Rusia

Martin Schulz, candidat de centru-stânga la alegerile pentru funcţia de cancelar al Germaniei, a etichetat politicile preşedintelui Donald Trump ca nefiind “americane” şi a avertizat împotriva ridicării sancţiunilor aplicate Rusiei din cauza rolului ei în criza ucraineană.
Martin Schulz
Martin Schulz (Epoch Times România)

În unele dintre cele mai dure remarci de până acum ale unui politician german de rang înalt de când a avut loc învestirea oficială a noului lider american, Schulz a declarat grupului media Funke, într-un interviu publicat miercuri, că Europa trebuie să se ridice şi să îşi apere valorile liberale.

“Ceea ce face Trump este ne-american”, a susţinut Schulz, adăugând că SUA, precum nicio altă ţară din lume, a susţinut democraţia, libertatea şi cultura.

“Dacă Trump calcă în picioare acest set de valori, atunci îi voi spune în calitate de cancelar: aceasta nu este politica Germaniei sau a Europei”, a adăugat Schulz.

Social-democraţii din Germania l-au nominalizat săptămâna trecută pe fostul preşedinte ale Parlamentului European, Martin Schulz, să candideze împotriva cancelarului Angela Merkel la alegerile federale în septembrie, iar mişcarea surpriză a crescut suportul popular pentru partidul de centru-stânga.

Merkel a declarat luni că lupta globală împotriva terorismului nu mandatează plasarea unor grupuri de oameni sub suspiciune, adăugând că ordinul lui Trump de a restricţiona accesul în SUA al cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane reprezintă o încălcare a spiritului cooperării internaţionale.

Discutând despre preşedintele rus Vladimir Putin şi conflictul din Ucraina, Schulz a declarat că sancţiunile impuse împotriva Rusiei ar putea fi ridicate doar atunci când ambele părţi ale conflictului est-ucrainean au implementat aşa zisul plan de pace de la Minsk.

“Cât timp acordul de pace de la Minsk nu este pe deplin implementat, sancţiunile nu pot fi ridicate. Trebuie să îi spunem foarte clar lui Putin că Rusia este obligată să respecte şi să apere legea internaţională”, a susţinut Schulz.

Comentariile fostului preşedinte al Parlamentului European oferă o claritate mai mare asupra poziţiei sale privind Rusia, după ce unii social-democraţi şi-au manifestat suportul pentru ridicarea parţială a sancţiunilor cât timp Moscova implementează unele aspecte ale planului de pace respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe