Scandalul maşinii anti-PSD. Se cere demisia ministrului Carmen Dan. Şi nu numai

Carmen Dan (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
03.08.2018

Toţi cei responsabili de "bâlbâiala" cu plăcuţele de înmatriculare ale maşinii anti-PSD (în condiţiile în care ele erau valabile în UE) ar trebui demişi, susţine europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. Aceeaşi soartă ar trebui să o aibă şi purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere care i-a trimis pe românii ce au probleme cu infractorii să sune la vecini sau popi, nu la Poliţie. Şi, evident, ministrul de Interne ar trebui să demisioneze şi ea, mai susţine Mureşan.

"Poliţia Română a recunoscut că a interpretat legislaţia „în mod eronat” în cazul şoferului cu plăcuţe anti-PSD, care este nevinovat. Înseamnă că s-a acţionat după principiul „spunem că e vinovat şi găsim noi de ce să-l acuzăm”, ca pe timpul comunismului.

Aştept de la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, următoarele:
1. Să-i demită pe toţi cei responsabili de bâlbâiala cu plăcuţele de înmatriculare
2. Să-l demită pe purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere care a spus că nu trebuie să mai apelăm la poliţişti dacă suntem agresaţi
3. Să-şi dea demisia.
Toate acestea sunt necesare pentru ca eu, ca cetăţean, să pot avea din nou încredere în Poliţia Română", scrie pe Facebook europarlamentarul.

Postarea lui Siegfried Mureşan vine în condiţiile în care Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că va propune Parchetului clasarea dosarului penal deschis şoferului maşinii argintii cu numere anti-PSD.

De asemenea, Poliţia a mai admis că Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a realizat în mod eronat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenţiei de la Viena, din anul 1968 şi a anunţat că inspectorul general al Poliţiei Române a dispus declanşarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun şi vor fi aduse, de îndată, la cunoştinţa opiniei publice.

Reamintim că Poliţia rutieră din Bucureşti şi-a justificat decizia de a-l sancţiona pe proprietarul maşinii anti-PSD menţionând o Convenţie ONU din 1968, care stipula la momentul ratificării de către România (1980), ca numerele de înmatriculare trebuie să aibă în componenţă neapărat şi cifre.

Poliţiştii reclamau că utilizarea numărului folosit de maşina înmatriculată în Suedia ar încălca această convenţie, dat fiind că e format doar din litere. Însă această convenţie a fost modificată în 2016, iar modificarea permite că numerele de înmatriculare să poată fi formate şi doar din litere.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor