Scandalul "Diaspora umilită din nou". Traian Băsescu: Ponta să dea un OUG pentru a prelungi programul de vot

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Ironic sau nu, singurul care poate ameliora situaţia din Diaspora este Victor Ponta, un prezidenţiabil deloc agreat de românii de acolo, care votează în general cu Dreapta. În contextul zecilor de mii de români din străinătate care stau la cozi interminabile şi cel mai probabil nu vor ajunge să voteze, preşedinţele Traian Băsescu a cerut, duminică, o reuniune de urgenţă a Guvernului în vederea prelungirii programului de vot în Diaspora.

Şeful statului îi solicită Guvernului Ponta să emită o ordonanţă de urgenţă care să prelungească programul de votare până la ora 24.00, informează Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României a observat posibile dificultăţi în a asigura dreptul de a vota al tuturor românilor din diasporă. Intervenţia vine ca urmare a mesajelor şi semnalelor primite din străinătate, potrivit cărora mulţi cetăţeni români care stau de câteva ore la coadă estimează că nu vor putea vota", se mai precizează în comunicatul citat.

Publicaţia Gândul a transmis, după ce a consultat un judecător al Curţii Constituţionale, că prelungirea programului de votare poate fi făcută doar prin modificarea legii 370/2004, privind alegerea preşedintelui României. Nici BEC, nici MAE nu pot face acest lucru, ci doar Guvernul ar putea emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Fostul candidat la preşedinţie Monica Macovei a declarat astăzi: "Ponta îşi bate joc de miile de români care nu pot vota. Este obligatoriu ca Guvernul să se întruneacă şi să emită Ordonanţa de Urgenţă pentru prelungirea procesului electoral. Neadoptarea un astfel de OUG arată intenţia clară a Guvernului Ponta de împiedicare a dreptului de "a alege" al cetăţenilor români."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne