Şapte nave iraniene iau brusc foc în portul Bushehr

Centrala nucleară de la Bushehr, Iran.
Centrala nucleară de la Bushehr, Iran. (Captură Foto)

În ultimele trei săptămâni, au existat o serie de explozii „misterioase” care au zguduit uzine şi structuri-cheie, precum şi puncte de interes militar din Iran, inclusiv o explozie survenită cu două săptămâni în urmă, care a distrus un etaj al instalaţiei nucleare Natanz unde Teheranul îmbogăţeşte uraniu.

Acum o serie de nave din portul Bushehr din sudul Iranului au luat foc în circumstanţe misterioase. Miercuri, pompierii s-au străduit să stingă incendiile pe cel puţin şapte nave din port, potrivit Reuters:

Cel puţin şapte nave au luat foc în portul Bushehr din sudul Iranului, a informat miercuri agenţia de ştiri Tasnim.

Până în prezent, nu au fost raportate victime.

După cum am remarcat recent, mass-media centrală occidentală - inclusiv The New York Times - au început să speculeze că exploziile „aleatorii” sunt orice dar nu întâmplătoare, astfel că există o atenţie tot mai mare din partea presei, legată de probabilitatea existenţei sabotajului din partea agenţiilor de informaţii israeliene sau americane.

Există, de asemenea, posibilitatea unor grupări teroriste interne, precum şi a opoziţiei iraniene şi a grupurilor paramilitare revoluţionare care provoacă distrugeri ale punctelor cheie iraniene.

Un grup important care a efectuat asasinate ale oficialilor iranieni în timp ce căuta să doboare regimul este Organizaţia Populară Mujahedin din Iran sau Mujahedin-e Khalq.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe