S-a deschis sezonul cumpărăturilor de sărbători. Care sunt cele mai căutate daruri pe Internet?

Sarbatorile de iarna
Sarbatorile de iarna (Johannes Simon / Getty Images)
Ioana Statescu
03.12.2012

Telefoanele mobile, jucăriile, ceasurile, parfumurile, laptopurile şi bijuteriile se află pe primele locuri pe lista de preferinţe pentru cadouri a românilor, în preajma sărbătorilor de iarnă. Aşa arată un studiu recent, realizat pe baza analizei căutărilor de cuvinte cheie.

O analiză asupra căutărilor efectuate în anii trecuţi arată că în luna decembrie a acestui an se vor face pe Google aproximativ 70.000 de căutări pe cuvântul "telefoane", informează Capital. De asemenea, cuvântul "jucării" va atrage anul acesta 65.000 de căutări, următoarele poziţii în topul preferinţelor pentru cadouri fiind ocupate de ceasuri şi parfumuri, care vor avea fiecare în jur de 45.000 de căutări.

Potrivit clasamentului, foarte ”căutate” vor fi şi cuvintele "laptopuri", "lenjerie intimă" şi "bijuterii", fiecare cu o estimare de 20-23.000 de căutări, în decembrie 2012.

Ca în orice sezon, reducerile de preţ sunt ”vânate” şi în apropierea sărbătorilor de iarnă. Astfel, studiul realizat de SEO monitor mai relevă că românii încep să caute pe internet reduceri, promoţii, oferte de sezon pentru telefoane încă de la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, din prima săptămână a lunii noiembrie şi până la începutul lui decembrie căutările cresc cu 15%.

Totodată, parfumurile înregistrează o creştere şi mai mare, interesul pentru aceste produse fiind vizibil din prima jumătate a lunii noiembrie, ceea ce face ca la începutul lui decembrie să se ajungă chiar la o creştere cu 40 de procente. Căutările pe lenjerie intimă şi bijuterii se instalează pe un trend ascendent la sfârşitul lunii noiembrie şi cresc cu aproape 30 de procente. Decoraţiunile de Crăciun se caută încă din octombrie, având o ascensiune de 90 de procente până pe 15 decembrie.

Rezultatele analizei mai arată că utilizatorii de internet din România aleg să caute cadouri de sărbători, fie bazându-se pe rezultatele oferite de Google pe baza cuvintelor cheie, fie mergând direct către un magazin online deja cunoscut, ceea ce face ca acestea să înregistreze creşteri semnificative ale numărului de cereri şi comenzi în perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor