Idee de "Cartea Recordurilor", la Târgul copilăriei: Cea Mai Lungă Scrisoare din Lume, către Moş Crăciun

.
. (Alex Wong / Getty Images)

Sărbătorile de iarnă încep miercuri, odată cu Târgul copilăriei, organizat în Oraşul lui Moş Crăciun, la Exporom, la ieşirea din Bucureşti pe drumul vechi spre mare (DN3), în Pantelimon, între 5 şi 9 decembrie. Indiferent de vârstă, orice vizitator care crede în Moş Crăciun îi poate scrie dorinţele sale pe ceea ce poate deveni Cea Mai Lungă Scrisoare din Lume, care poate intra astfel în "Cartea Recordurilor".

"I-am contactat pe reprezentanţii Cărţii Recordurilor şi ne-au informat că nu s-a mai gândit nimeni să stabilească un astfel de record până acum. Le vom trimite toate datele necesare pentru omologare şi cred că o să reuşim. O să scrie copiii cu mâna lor, dar până la urmă poate să scrie oricine - nici vârsta nu contează - important este să creadă în Moş Crăciun. Pentru scrisoare, am pregătit o rolă de hârtie lată de 60 de centimetri, cu o lungime de 1,5 kilometri", a precizat pentru Epoch Times Claudia Melcaru, PR Manager al Exporom.

Conform previziunilor organizatorilor, peste 5.000 de copii din grădiniţe şi şcoli din Bucureşti şi din judeţul Ilfov îi vor scrie lui Moş Crăciun pe Cea Mai Lungă Scrisoare din Lume. Participanţii la tentativa de record mondial au şansa să câştige o vacanţă în Laponia. Părinţii îşi pot înscrie copiii să participe la scrierea scrisorii de la Exporom în farmaciile Help Net, sponsorul evenimentului.

Evenimente pentru toată familia

Peste 200 copii de la grădiniţa King George - British College România vor susţine un spectacol de iarnă la inaugurarea Târgului Copilăriei şi a Oraşului lui Moş Crăciun.

Pentru copii, a fost pregătit un spaţiu de joacă special, însă vor putea participa şi la ateliere educative şi interesante precum „Mass media copiilor”, ”Să gătim în familie”, ”Banii pe înţelesul copiilor”, „Fotografia copiilor” sau “Cartea poveştilor”. Şi asociaţia M.A.M.E. va asigura de vineri până duminică ateliere de creaţie - origami, quilling (un fel de origami realizat prin rularea hârtiei) sau modelaj - pentru dezvoltarea imaginaţiei copiilor.

Părinţii pot participa la workshop-uri susţinute de către aproape 100 de specialişti în parenting, nutriţie, consiliere psihologică, pediatrie, fertilizare şi alte domenii specifice.

Tot la Exporom, Dr. Anamaria Iulian, specialist în nutriţie comportamentală, va lansa programul EDU For Life – Isteţ, Frumos şi Sănătos, în data de 7 decembrie.

Pe durata târgului, vizitatorii vor putea alege dintre ofertele avantajoase ale expozanţilor de articole de îmbrăcăminte, jucării, cărţi, dulciuri şi preparate tradiţionale, cosmetice, cadouri şi decoraţiuni, servicii financiar-bancare, medicale, parenting, turistice, after-school etc.

Târgul Copilăriei & Oraşul lui Moş Crăciun este organizat de Exporom şi “Trusa pentru Părinţi”, iar vizitatorii au acces şi transport gratuit de la metrou Republica şi Piaţa Unirii - bloc Horoscop.

"Spaţiul Exporom a fost inaugurat la data de 23 septembrie 2012, la ieşirea din Bucureşti pe drumul vechi spre mare (DN3), ocazie cu care am realizat în cel mai nou complex expoziţional Cea mai mare salată vegetariană din lume, care a cântărit aproape 20 de tone şi care a fost omologată de Cartea Recordurilor. Vechiul record, care a aparţinut Greciei, a fost depăşit astfel cu aproape şase tone", a mai precizat Claudia Melcaru pentru Epoch Times.

Întins pe o suprafaţă totală de aproximativ 50.000 de metri pătraţi, Complexul Expoziţional EXPOROM înseamnă:

- Pavilion expoziţional – 18.430 mp

- Săli de conferinţe – 1.630 mp

- Spaţii de birou – 1.150 mp

- Spaţiu exterior (parcare) – 24.956 mp

- Hotel – 1.090 mp

- Restaurant –1. 590 mp

- Ansamblu de protocol – 1.420 mp.