Rusia va desfăşura în Crimeea un sistem antirachetă de ultimă generaţie

Rusia plănuieşte să desfăşoare cel mai nou sistem antirachetă al său - S-400 - în peninsula Crimeea în luna august, a raportat vineri agenţia de ştiri Interfax.
Sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400.
Sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400. (Captură Foto)

Sistemul S-400, eficient pe o rază de 400 km, este cel mai nou sistem antirachetă al ruşilor şi este proiectat să distrugă rachete de croazieră şi balistice, inclusiv rachete de rază medie, avioane şi chiar ţinte terestre.

“Noile sisteme de rachete Triumph vor fi trimise în Crimeea în luna august, după testare”, a declarat Evgheni Oleinkov, purtător de cuvânt al Diviziei 31 din cadrul regimului 18 pentru rachete, a raportat Interfax.

Rachetele produse de compania rusească de stat Almaz-Antey vor fi instalate permanent în oraşul crimeean Feodosia începând cu august.

Mişcarea Kremlinului are loc după ce NATO a anunţat la summitul său din Varşovia că îşi va mări prezenţa militară în statele baltice şi în Polonia cu 4.000 de soldaţi. Acea decizie a fost un semnal trimis Rusiei că NATO va răspunde oricărui atac rusesc asupra unuia dintre membrii alianţei, indiferent cât de mic este acesta. Ţările de pe flancul estic al NATO şi-au manifestat temerile cu privire la acţiunile militare ruseşti împotriva Georgiei în 2008 şi Ucrainei în 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe