Rusia va desfăşura avioane de luptă în insulele arctice

Rusia îşi va plasa o parte din avioanele sale supersonice interceptoare de luptă MIG-31 la o bază situată pe o insulă arctică pentru a proteja ţara dinspre nord. (Rusarmy.com)
Jack Phillips
26.09.2012

Armata Rusiei va desfăşura aeronave MiG-31 de interceptare a avioanelor de luptă în insulele arctice Novaia Zemlia, pentru a le apăra împotriva unor potenţiale atacuri din nord.

O sursă apropiată a declarat pentru cotidianul rus Izvestia că "escadrila [de avioane de luptă] va fi elementul principal al sistemului de apărare anti-rachetă al Rusiei" în regiune, a raportat agenţia de stat RIA Novosti.

"MiG-31 este capabil să intercepteze nu numai avioanele de luptă, dar şi rachete cu focoase nucleare, de la Marea Barents până la ţărmurile Mării Laptev", în conformitate cu o sursă anonimă, a raportat Izvestia. Marea Barents este situată chiar deasupra Scandinaviei în timp ce Marea Laptev se află chiar deasupra Siberiei centrale, în Rusia.

Ministerul rus al Apărării nu a indicat ce baza aeriană va desfăşura avioanele de luptă, a raportat Barents Observer. Rusia are aproximativ 100 de avioane supersonice MiG-31 - considerate printre cele mai rapide aeronave interceptoare din lume - în flota sa.

Avioanele modernizate MiG-31CM au suficient combustibil pentru a zbura aproximativ 1450 km şi pot intercepta ţinte aflate la 210 km distanţă, datorită sistemului lor de radar şi rachetelor cu rază lungă de acţiune, potrivit RIA care a citat un analist militar.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor