Rusia reia atacurile aeriene împotriva Daesh în apropiere de Palmyra

Deşi Rusia şi-a anunţat retragerea parţială a forţelor sale militare din Siria, avioanele de luptă ruseşti continuă să susţină cu lovituri aeriene armata siriană care se pregăteşte pentru un asalt final asupra oraşului Palmyra.
Avioane ruseşti Su-30 la baza aeriană Khmeimim din Siria.
Avioane ruseşti Su-30 la baza aeriană Khmeimim din Siria. (Captură Foto)
Andrei Popescu
21.03.2016

Retragerea limitată a forţelor militare ruseşti din Siria nu a afectat participarea Rusiei la asaltul asupra oraşului Palmyra. Conform Ministerului rus al Apărării, avioanele de luptă ruseşti desfăşoară în prezent până la 25 de lovituri aeriene pe zi în jurul oraşului Palmyra, susţinând astfel o ofensivă a armatei siriene, care a înregistrat un progres constant în decursul săptămânii trecute.

Forţele armatei siriene şi aliaţii lor au avansat constant în zona rurală Palmyra (Tadmur), datorită, în mare parte, bombardamentelor continue ale Forţei Aeriene ruseşti asupra poziţiilor defensive ale grupului jihadist Statului Islamic, care au fost considerate invincibile în urmă cu 6 luni, conform agenţiei de ştiri al-Masdar News.

Ca urmare a acestor lovituri puternice din partea Forţei Aeriene ruseşti, “Forţele Tiger” ale armatei arabe siriene – susţinute de Brigada Şoimii Deşertului, Hezbollah şi Liwaa Imam ‘Ali – au fost capabile să profite de problemele cu care se confruntă Statul Islamic şi să captureze câteva poziţii pe pantele estice ale Jabal Hayyal, care se învecinează cu Qatari Royal Villa.

Deşi Statul Islamic a opus o rezistenţă puternică (parţial datorită unui tunel şi a unui sistem de fortificaţii complicat), multiple surse confirmă faptul că armata siriană îşi consolidează noile poziţii şi se pregăteşte pentru un asalt final asupra oraşului Palmyra.

Conform rapoartelor, armata siriană se află acum la o mică distanţă de Palmyra încât, din acele poziţii, se poate vedea aeroportul oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor