Rusia nu scapă de interdicţie după scandalul de dopaj

Organismul de conducere al atletismului mondial susţine că Rusia va rămâne suspendată din competiţia internaţională şi probabil va fi oprită să participe la campionatele mondiale ce vor avea loc în august la Londra.
(Rio 2016/twitter)

Sebastian Coe, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), a declarat, luni, după întâlnirea din Monaco a Consiliului de conducere, că este improbabil ca Rusia să fie reintegrată ca ţară în competiţiile atletismului înaintea lunii noiembrie 2017.

Rune Andersen, preşedintele unui grup de lucru al IAAF pentru coordonarea reformei atletismului rus şi practicile acestuia în materie de luptă împotriva dopajului, a furnizat o evaluare similară, susţinând că Rusia trebuie să respecte o listă de cerinţe înainte să poată fi repusă în drepturi.

Federaţiei Ruse de Atletism i s-a interzis accesul la Campionatul Mondial de Atletism în noiembrie 2015 după ce o investigaţie desfăşurată de Agenţia Mondială Antidopaj (WADA) a concluzionat că guvernul rus a fost în spatele unei scheme de dopaj răspândite în Rusia.

Rusia a recunoscut că unii dintre atleţii săi au trişat, dar neagă existenţa unui program de dopaj sponsorizat de stat.

Totuşi, acest lucru nu înseamnă că atleţii ruşi nu vor participa la Campionatul Mondial de Atletism din Londra. Unii dintre aceştia, printre care şi câţiva campioni mondiali, vor încerca să participe la competiţie sub drapel neutru.