Tenis. TAS a redus suspendarea Mariei Şarapova cu 15 luni

Tenismana rusă fusese suspendată iniţial din activitatea sportivă doi ani de zile pentru dopaj cu meldonium, însă după decizia de marţi a Tribunalului de arbitraj al sportului ea va putea reveni pe teren în aprilie 2017.
Tenismana rusă Maria Şarapova.
Tenismana rusă Maria Şarapova. (Reuters Top News/twitter)

Maria Şarapova (29 de ani), suspendată în luna ianuarie pentru dopaj cu meldonium, substanţă folosită la îmbunătăţirea performanţei sportive, şi care a fost inclusă la începutul anului pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, şi-a văzut suspendarea redusă la 15 luni, marţi, printr-o decizie a Tribunalului de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne.

''Este una din cele mai fericite zile din viaţa mea..Am sentimentul că mi se luase ceva ce iubesc foarte mult şi va fi foarte bine să-l iau înapoi. Tenisul este pasiunea mea şi îmi lipseşte. Număr zilele până la revenirea pe teren'' a declarat Şarapova.

Tribunalul suprem al sportului de la Lausanne precizase într-un comunicat că "va publica decizia în procedura de arbitraj între Maria Şarapova şi Federaţia Internaţională de tenis (ITF) în cursul primei săptămâni din octombrie 2016", astfel, instanţa a concluzionat în final că rusoaica a ''încălcat codul antidoping'', însă ''fără o greşeală semnificativă'', şi din acest motiv a considerat suspendarea de 15 luni ''mai potrivită''.

Suspendarea rusoaicei este calculată începând cu data de 26 ianuarie 2016, ziua în care a fost depistată pozitiv la Openul Australiei, dar după decizia TAS ea va putea reveni în circuitul WTA pe 26 aprilie 2017.

Verdictul era aşteptat pe 18 iulie, însă TAS a amânat într-o primă fază decizia pentru 19 septembrie, pentru a lăsa timp părţilor să ''aducă elemente care să răspundă diferitelor întrebări''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport