Hackeri ruşi publică date despre atleţii americani de top

Un grup de hackeri ruşi a pătruns ilegal într-o bază de date a WADA şi a publicat informaţii confidenţiale ale unor sportivi americani importanţi. Acelaşi grup e suspectat că ar fi piratat Comitetul Naţional Democrat din SUA.
(Captură Foto)

Hackerii ruşi au publicat informaţii medicale private ale unor atleţi americani de top, a confirmat marţi Agenţia Mondială pentru Antidopaj (WADA). Hackerii au compromis baza de date a WADA pentru a obţine informaţii sensibile despre medaliata olimpică cu aur, Simone Biles, tenismenele Serena şi Venus Williams şi alţi sportivi.

Hackerii au publicat informaţii care au arătat că Biles şi surorile Williams au obţinut permisiunea de a folosi substanţe interzise pentru afecţiunile lor medicale.

Agenţia antidopaj a declarat că grupul de hackeri, Tsar Team cunoscut şi sub numele de Fancy Bear, s-a aflat în spatele intruziunii. Agenţia a precizat că grupul a obţinut un acces ilegal în baza de date a Sistemului de Administrare şi Management al WADA (ADAMS), folosind un cont creat de Comitetul Olimpic Internaţional pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

“WADA regretă profund această situaţie şi este foarte conştientă de ameninţarea pe care o reprezintă pentru atleţii ale căror informaţii personale au fost divulgate prin acest act infracţional”, a susţinut într-o declaraţie Olivier Niggli, directorul general al WADA.

Colectivul de hackeri a promis că va publica date confidenţiale şi de la alte echipe olimpice naţionale.

Acelaşi colectiv de hackeri este suspectat că ar fi fost în spatele piratării serverelor de email ale Comitetului Democratic Naţional, acţiune ce a rezultat în publicarea strategiilor politice sensibile ale Comitetului şi la demisia preşedintelui acestui partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport