Rusia lansează un exerciţiu militar la graniţa cu Ucraina

Kremlinul face din nou valuri dând undă verde unui exerciţiu militar în apropierea graniţei cu Ucraina.
Soldaţi ruşi.
Soldaţi ruşi. (Captură Foto)
Andrei Popescu
05.09.2016

Moscova a lansat un exerciţiu militar la scara mare la graniţa estică a Ucrainei şi în peninsula Crimeea, pe care a anexat-o de la Ucraina în martie 2014.

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că 12.500 de soldaţi participă la exerciţiul militar desfăşurat în regiunea sa militară sudică. Ministerul a mai precizat că la acest exerciţiu participă forţele maritime ruseşti din Marea Neagră şi Marea Caspică precum şi un anumit număr de avioane.

Exerciţiul de şase zile va fi un test al abilităţii armatei ruse de a “planifica, pregăti şi desfăşura acţiuni militare”, a susţinut ministerul într-o declaraţie.

Luna trecută, Rusia a desfăşurat un exerciţiu neanunţat la scară mare, plasând trupele în stare de luptă deplină în districtele militare învecinate cu Ucraina şi statele baltice.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina s-au amplificat semnificativ în cursul acestei veri după ce Moscova a acuzat Kievul că a încercat să facă incursiuni armate în Crimeea.

Kievul a negat orice implicare în incidentul de la frontieră şi a declarat că este vorba de o invenţie a Moscovei, care ar putea fi folosită ca pretext pentru o nouă invazie rusească.

În plus, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat la sfârşitul lunii august că nu exclude introducerea legii marţiale precum şi un nou val de mobilizare militară dacă nu se va calma conflictul separatist izbucnit în aprilie 2014 în estul ţării şi care s-a soldat cu aproximativ 9.500 de morţi până în prezent.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali sunt blocaţi într-o confruntare cu Rusia de când aceasta a anexat în mod forţat Crimeea în martie 2014 şi s-a implicat în conflictul separatist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor