Rompetrol Well Services a început lucrările la o sondă de explorare din Sudan

Epoch Times România
18.05.2012

Rompetrol Well Services (RWS), parte a Grupului Rompetrol, a început în luna mai lucrările la o sondă de explorare din Bazinul Muglad din Sudanul de Sud, în baza unui contract de aproximativ 800.000 USD încheiat de companie în luna martie, a anunţat vineri compania.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna septembrie, iar echipamentele şi materialele aferente au fost transportate pe ruta România - Turcia - Kenya - Sudanul de Sud.

Bazinul Muglad este situat în sudul Sudanului şi are o suprafaţă de aproximativ 120.000 km2. Rezervele de petrol au fost descoperite în anii ’60, iar explorarea zăcămintelor a început în februarie 2008.

“Aveam capabilitatea de a realiza servicii calitative pentru lucrări de explorare petroliferă în acestă zonă dificilă, în care factori precum clima si izolarea locaţiilor îngreunează operaţiunile. Înalta tehnologie, echipamentele moderne dar şi profesionalismul specialiştilor, ne-au permis în cei peste 35 de ani de activitate realizarea de servicii la sondă în zeci de ţări din toată lumea şi, bineînţeles, din diverse regiuni ale Africii”, declară Adrian Stănescu, directorul general al Rompetrol Well Services.

Compania a realizat mai multe lucrări în Africa şi chiar în Sudan, unde ultimul proiect finalizat de companie a fost în perioada 2008-2009. La finele anului trecut, aceasta şi-a extins activitatea de profil si în pieţe noi, precum Ungaria şi Bulgaria.

Rompetrol Well Services a înregistrat în primul trimestru al anului o cifră de afaceri de aproximativ 20 milioane RON şi un profit net de peste 3,2 milioane RON. În 2011, compania a raportat venituri totale de peste 31 milioane USD şi un profit net de peste 4 milioane USD.

Înfiinţată în 1951, Rompetrol Well Services are în prezent 350 de angajaţi în România şi Kazakhstan şi a mai prestat servicii în ţări precum Irak, Iordania, Grecia şi Turcia. Din 2000 compania a fost preluată de Grupul Rompetrol, acesta fiind acţionarul majoritar, cu 71,73%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor