Românii consideră că libera circulaţie este cea mai mare realizare a Uniunii Europene

(The Epoch Times)

Românii consideră că libera circulaţie a cetăţenilor, bunurilor, capitalului şi serviciilor este cea mai mare realizare a Uniunii Europene, potrivit unui Eurobarometru publicat marţi.

Cele mai apreciate realizări ale UE în viziunea românilor sunt aşa-numitele 4 libertăţi de circulaţie: libera circulaţie a cetăţenilor, bunurilor, capitalului şi serviciilor în interiorul UE - 61%, urmată de pace - 49% şi nivelul bunăstării sociale - 31%.

75% dintre cetăţenii din Bulgaria şi 53% din Ungaria au definit, în procentul cel mai ridicat, conceptul de liberă circulaţie ca fiind realizarea cea mai importantă a Uniunii Europene.

Potrivit Eurobarometrului prezentat la Reprezentanţa Comisiei Europene, 15% dintre români consideră că oamenii din propria ţară sunt foarte bine ori bine informaţi, în timp ce media europeană este de 22%. Cele mai ridicate valori ale acestui indicator sunt observate în cazul Lituaniei (56%), Maltei (45%) şi Estoniei (34%).

În ceea ce priveşte evaluarea propriului grad de informare cu referire la chestiunile europene, 1 din 4 românii (25%) crede că este destul de bine informat cu privire la acestea, faţă de 31% media europeană. Cei mai bine informaţi se consideră cetăţenii din Malta (45%), Polonia (37%) şi Marea Britanie (36%).

Pentru România, datele au fost culese între 2 noiembrie 2012 şi 18 noiembrie 2012 pe baza unui eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.014 persoane de 15 ani şi peste. Marja de eroare a eşantionului este de +(- 3,08% pentru un nivel de încredere de 95%.

Sondajul EB78 a fost realizat sub coordonarea TNS Opinion&Social, la cererea Comisiei Europene.

Datele au fost culese în cele 27 de state membre ale UE, cele trei ţări candidate-Croaţia, Turcia şi Fosta Republică Iugoslavă Macedonia-, plus Comunitatea Cipriotă Turcă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne