Roberta Anastase: Camera va lucra doar în comisii pentru că ordinea de zi a plenului este aproape finalizată

Epoch Times România
02.04.2012

Camera Deputaţilor va lucra în următoarele două săptămâni doar în Comisii pentru că ordinea de zi a plenului este aproape finalizată, a afirmat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Ea a infirmat ipoteza avansată de Victor Ponta potrivit căreia deputaţii Puterii nu ar organiza şedinţe de plen pentru a evita revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor.

"La Biroul Permanent nu am avut nicio solicitare din partea vreunui grup parlamentar în legătură cu preşedintele Camerei. Faptul că Ponta minte nu este nici o noutate. Ne aflăm într-o instituţie care îşi stabileşte programul în funcţie de priorităţi. La comisii se află un număr important de proiecte şi am decis ca activitatea sa se desfăşoare două săptămâni în Comisii. Iar pentru că noi (n.r. deputaţii puterii) am lucrat, ordinea de zi a plenului aproape a fost finalizată", a spus Anastase.

Preşedintele Camerei l-a criticat pe Victor Ponta că a promis că va participa împreună cu grupul parlamentar din care face parte la şedinţele Camerei atunci când se discută în Parlament legi care vizează MCV, iar săptămâna trecută când au fost adoptate trei asemenea proiecte de lege, niciun deputat al Opoziţiei nu a fost prezent.

"Acolo unde e vorba de interes naţional nici nu se gândeşte să participe (n.r. Victor Ponta), să lucreze pentru proiecte de interes naţional. În schimb are o obsesie, Roberta Anastase. Obsesie pe care toţi românii o cunosc. Nu e problema mea, e o problemă de natură medicală. Nu o pot rezolva eu", a mai spus Roberta Anastase.

Ea le-a reamintit lui Victor Ponta şi Dan Şova, "specialişti în Regulamente parlamentare", că "hotărârile Curţii Constituţionale nu se pot supune la vot în plen".

Roberta Anastase consideră că adoptarea tacită, luni, a celor 45 de proiecte legislative are drept cauză faptul că parlamentarii opoziţiei " au chiulit în ultimele trei luni din Parlament".

În ceea ce priveşte Legea pensiilor, Anastase speră să nu fie "în situaţia penibilă în care să comenteze hotărâri ale justiţiei".

"Curtea Constituţională, Parchetul şi Înalta Curte s-au pronunţat. Aici, lucrurile sunt cât se poate de clare, dar şi Plenul Camerei s-a pronunţat, s-a pronunţat şi Comisia de regulament si aici lucrurile sunt depăşite de foarte mult timp", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor

Ea a recomandat ca majoritatea din Camera Deputaţilor să fie testată la votul pe proiecte de legi.

"Numai săptămâna trecută am avut vot organic, am avut apel nominal, s-a votat o lege: confiscarea extinsă, vă reamintesc, prin apel nominal. Despre ce majoritate vorbim? Nu putem sa supunem la vot hotărâri ale Curţii Constituţionale. Suntem într-o chestie absolut ilogică. Fiecare cu fantasmele lui", a încheiat Anastase.

Liderii grupurilor deputaţilor PNL şi PSD au aprobat textul cererii de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, cerere care va fi depusă în prima şedinţă de plen, a anunţat luni preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a spus că deputaţii Opoziţiei vor aştepta viitoarea şedinţă de plen şi primul lucru pe care-l vor solicita va fi includerea pe ordinea de zi a cererii de revocare a Robertei Anastase "pentru fraudări succesive ale votului", inclusiv votul la legea pensiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor