RISE loveşte din nou: Ramona Mănescu - loc de casă în Cotroceni, pe mâna mafiei retrocedărilor

Departe de ochii lumii, încă de când era o debutantă în politica mare, Ramona Mănescu a reuşit să se îmbogăţească din procesul restituirilor imobiliare, punând mâna pe terenuri pe care statul comunist le naţionalizase de la alte persoane. Cifra de afaceri a acestor întreprinderi - derulate, în ascuns, de tânăra membră a PNL - se ridică la 4 milioane de euro.
Ramona Mănescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.07.2017

Eurodeputatul Ramona Mănescu este proprietara unui loc de casă în cartierul Cotroceni, care nu apare în declaraţia sa de avere, dezvăluie jurnaliştii de la RISE Project.

Valoarea terenului: 625.000 de euro, în momentul în care a fost obţinut, ianuarie 2008. Mănescu l-a preluat cu ajutorul unui interpus, printr-o tranzacţie cu bani-fantomă. Terenul fusese retrocedat, cu doar o lună în urmă, de primarul general Adriean Videanu. Retrocedarea avusese loc, formal, pe numele unei septuagenare.

La data la care a fost implicată în această tranzacţie subterană, Ramona Mănescu avea 35 de ani şi tocmai se instalase în băncile Parlamentului de la Bruxelles. Deşi abia apărută pe scena mare a politicii din România, tipul acesta de întreprindere reprezenta pentru ea, de ani buni, "business as usual".

Folosindu-se de interpuşi, Ramona Mănescu reuşise să manevreze, până atunci, terenuri în valoare de 3,3 milioane de euro. Toate, terenuri tocmai retrocedate. Toate, preluate pe mâna mafiei imobiliare.

Pentru a citi în continuare investigaţia intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor