Reţete de ciocolată caldă pentru o toamnă capricioasă

Vă sugerăm câteva băuturi calde care vă inspiră într-un anotimp nostalgic.
Ciocolată caldă
Ciocolată caldă (Pixabay.com)

Toamna - această superbă perioadă a anului când se strâng bucatele de peste an - are o armonie şi strălucire aparte, o linişte şi pace pe care nu le găsim în alt anotimp.

Aceasta ne încântă cu peisajele mirifice, ne îmbie să stăm în aer liber la soare, să privim natura care ne dezvăluie tonuri calde şi vii de culori de la galben pal la ruginiu. Însă odată ce mantiile frunzelor se aştern pe pământ, vremea se răceşte şi ne putem gândi să savurăm o cană cu o băutură fierbinte sau caldă, care să ne învăluie într-o stare plăcută.

Ne putem prepara rapid ceva delicios:

- Ciocolată fierbinte foarte bună, pur şi simplu rupând ciocolata preferată în bucăţi mici şi apoi combinând-o cu lapte cald.

- Ganache de ciocolată: 100g de ciocolată 70%, 75g de ciocolată cu lapte şi 225g de smântână, topite într-un bol deasupra unui vas cu apă fierbinte. Se poate păstra într-un borcan la frigider şi, când este nevoie, luaţi o lingură mare şi combinaţi-o cu puţin lapte, încălziţi şi bateţi. Este delicioasă.

- Ciocolată caldă cu vanilie şi scorţişoară: 100 g ciocolată, 600 ml de lapte, vanilie, scorţişoară şi miere.

- Băutură caldă cu fulgi de ciocolată: ciocolată de 75-85% - 40g de pulbere / fulgi la 250 ml de lapte este o combinaţie perfectă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură