Remus Cernea vrea să îşi facă propriul partid

Remus Cernea
Remus Cernea (Epoch Times România)

Deputatul independent Remus Cernea a anunţat vineri, la Realitatea TV, că îşi va înfiinţa propriul partid, după ce preşedintele Klaus Iohannis va promulga noua lege a partidelor politice care va reglementa posibilitatea înfiinţării unei noi formaţiuni cu doar 3 membri.

"În această seară, la Realitatea TV, am anunţat că imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis va promulga noua lege a partidelor politice (care prevede posibilitatea înfiinţării unui nou partid cu doar 3 membri, nu cu 25.000 ca până acum), lege care figurează pe Ordinea de zi a Camerei Deputaţilor de miercuri, 6 mai, voi anunţa iniţiativa înregistrării unui nou partid", declara vineri seara, Remus Cernea, pe contul său de Facebook.

Remus Cernea se autodefineşte drept un "deputat independent cu o agendă verde, seculară dar axată şi pe drepturile omului, democraţie, educaţie, drepturile animalelor".

Cernea este cunoscut în societatea civilă din România pentru numeroasele acţiuni civice derulate în ultimii ani care vizează apărarea şi promovarea drepturilor omului şi în special apărarea libertăţii de exprimare şi a libertăţii de gândire, conştiinţă şi religie a fiecărui cetăţean, indiferent de convingerile sau credinţele acestuia, respectarea principiului democratic al separării dintre stat şi biserică, sau respectarea dreptului de a alege şi de a fi ales.

De asemenea, Cernea şi-a câştigat reputaţia de militant activ pentru drepturile animalelor, fiind unul din puţinii politicieni care au iniţiat proiecte de lege vizând interzicerea cruzimii faţă de animale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne