Relu Fenechiu îi trimite la închisoare pe poliţiştii din Iaşi

Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)
Epoch Times România
27.10.2013

Doi agenţi ai Serviciului Poliţie Rutieră din Iaşi vor ajunge după gratii deoarece le-a fost prea teamă de Relu Fenechiu ca să îşi mai facă datoria de poliţişti. Unul dintre principalii martori ai acuzării în cazul lor a fost chiar fostul Ministru al Transporturilor, pe care un agent al poliţiei rutiere l-a surpins conducându-şi BMW-ul cu 200 km/h, dar de teamă să nu-şi piardă slujbele, l-a lăsat să plece fără sa îl sancţioneze în vreun fel. Agentul a povestit fapta unui coleg iar discuţia lor telefonică a fost înregistrată.

Fenechiu a recunoscut evenimentul în faţa procurorilor, declaraţia sa devenind una dintre probele pe baza cărora au fost condamnaţi la închisoare cei doi poliţişti.

Poliţistul care l-a tras pe dreapta pe Fenechiu a declarat că nu a luat "spagă" şi nu a cerut alte foloase ci pur si simplu i-a fost prea frică sa îl sancţioneze pe baronul local.

În dimineaţa zilei de 30 octombrie 2008, Relu Fenechiu a fost surprins de camerele radar conducându-şi maşina cu 200 km/h în localitatea ieşeană Leţcani. Fenechiu mergea de la Iaşi către Bucureşti la volanul unui bolid BMW X6, maşina lui preferată, informează evz.

Se pare că agentul care l-a tras pe dreapta pe Fenchiu a vorbit la telefon cu un alt coleg, povestindu-i că l-a lăsat să plece pe deputatul PNL fără să îi facă absolut nimic. Nedenunţându-şi colegul, acesta s-a făcut complice la fapta lui. Ambii au primit sentinţe de 4 ani cu executare.

Alături de cei doi, au mai fost condamnaţi la închisoare alţi 9 poliţişti. Tribunalul din Iaşi a condamnat in aceste zile la închisoare cu executare 11 agenţi de Poliţie Rutieră pentru astfel de infracţiuni. Una dintre principalele probe ale acuzării a fost declaraţia dată de Fenechiu procurorilor ieşeni.

În instanţă însă, Fenechiu a revenit asupra declaraţiei date procurorilor anterior:

"Nu puteam să circul cu 200 km/h, pentru că în România nu se circulă cu o asemenea viteză! Nu există drumuri pentru 200 kilometri pe oră. Nu ţin minte să fi fost oprit de nimeni în trafic", a declarat Fenechiu în momentul în care a fost audiat în faţa judecătorilor, citat de evz.

Înregistrarea radar a maşinii lui Fenechiu rulând cu 200 km/h în localitate a dispărut.
Se pare că şi alte "nume grele" ale politicii locale au fost implicate în acest dosar, făcând parte dintre cei favorizaţi de poliţiştii condamnaţi penal. Sute de pagini cu interceptări au fost, de asemenea, ataşate la dosar, informeaza Ziarul de Iaşi. Pe lista celor care ar fi beneficiat de clemenţă din partea poliţiştilor rutieri s-au numărat oameni de afaceri, primari sau chiar parlamentari.
Investigaţiile asupra poliţiştilor din Iaşi au fost declanşate după ce administratorul unei societăţi comerciale, ce avea telefonul interceptat, a discutat cu doi agenţi rutieri pentru a îşi scăpa un angajat de o sancţiune. Discuţia a ajuns la anchetatori care au decis, ulterior, să îi pună sub urmărire pe toţi poliţiştii suspectaţi că ar primi mită în trafic. Aşa s-a ajuns la interceptarea discuţiei celor doi poliţiţi care au închis ochii la infractiunea deputatului PNL Fenechiu.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor