Recoltarea de organe in lagarele mortii din China discutata la forumul din Auschwitz

AUSCHWITZ – Profesorul Sen Nieh, inconjurat de 3 invitati si moderatorul forumului, discuta la forumul “Niciodata din nou: Apel catre Lume,” desfasurat la Auschwitz la 9 mai 2006, despre recoltarea ilegala de organe in lagare mortii din China.
AUSCHWITZ – Profesorul Sen Nieh, inconjurat de 3 invitati si moderatorul forumului, discuta la forumul “Niciodata din nou: Apel catre Lume,” desfasurat la Auschwitz la 9 mai 2006, despre recoltarea ilegala de organe in lagare mortii din China. (Jan Jekielek / The Epoch Times)
Jan Jekielek
11.05.2006

AUSCHWITZ — Exista dovezi ale recoltarii ilgale de organe raspandite in China, a declarat un grup de sustinatori ai drepturilor omului din Statele Unite, Israel, Australia si Polonia la Forumul “Niciodata din nou: Apel catre Lume” desfasurat in Auschwitz la 9 mai si sponsorizat de ziarul The Epoch Times. Invitatii, care au luat cuvantul la Centrul pentru Dialog si Rugaciune, au facut de asemenea apel pentru o investigatie independenta urgenta a acuzatiilor, pentru a opri un posibil macel accelerat al detinutilor din lagare inaintea promulgarii unei noi legi chineze care restrictioneaza recoltarea organelor de la prizonieri.

Banca masiva de organe

Ministrul chinez adjunct al Sanatatii, Huang Jiefu, a recunoscut in noiembrie 2005 ca 95% din organele pentru transplanturile din China provin de la prizonierii executati, desi alte autoritati chineze au negat recent acest lucru.

Totusi, in numai unul dintre cele peste 400 de spitale care executa transplanturi de organe in China, Centrul de Tranplanturi de Organe Orient din Tianjin, numarul operatiilor de transplanturi este cu mult mai mare decat numarul total de organe care ar putea proveni de la toate executiile din intreaga China, a declarat dr. Jianmei Yu de la Corporatia Iomai din S.U.A.

Dupa acuzatiile initiale cu privire la existenta unui lagar al mortii de recoltare a organelor in Sujiatun, provincia Shenyang a dezvaluit in luna martie ca regimul comunist a asteptat 3 saptamani inainte sa nege acuzatiile. Apoi, in ziua urmatoare, a anuntat o noua lege care va restrictiona recoltarea viitoare a organelor de la prizonieri. Unii chinezi au sugerat ca legea ar putea fi un mesaj celor implicati in recoltarea ilegala de organe pentru a inchide magazinul datorita atentiei internationale tot mai mari.

Cele doua surse care au expus Sujiatun au declarat ca organele au fost luate aproape in totalitate de la practicantii Falun Gong inchisi in lagare. Dna Zhizhen Dai, al carei sot a fost prins, torturat si ucis de autoritatile chineze in 2001 pentru ca practica Falun Gong, a indemnat lumea sa actioneze pentru a opri tortura si macelul oamenilor nevinovati.

Jurnalistii au sunat la diferite centre de transplanturi de organe din China la sfarsitul lunii martie si inceputul lui aprilie si au descoperit ca multe spitale ii indemnau pe potentialii clienti sa vina cat mai repede pentru transplanturile lor, deoarece pe viitor vor fi disponibile tot mai putine organe.

Acest lucru i-a facut pe investigatori sa se teama de cel mai rau lucru: oamenii sunt macelariti pentru organele lor intr-un ritm accelerat inainte ca noile legi sa fie puse in aplicare.

Victimele genocidului vorbesc

Invitatii din Israel au adus impreuna cu ei o petitie semnata de peste 10.000 de evrei care cereau o discutie mai ales in Auschwitz asupra lagarelor mortii din China care recolteaza organe.

Printre ei s-au numarat Larisa Vilsker al carei tata a fost unul dintre cei doi membri ai familiei sale care a supravietuit holocaustului.

“Intreaga mea existenta si constiinta nu ar putea accepta sau crede ca acest fenomen ar putea inca avea loc,” a declarat ea dupa ce a aflat despre noile dovezi asupra recoltarii organelor in China.

“Sute de mii de oameni sunt supusi recoltarii organelor lor interne pentru profit … Vad ca este obligatia mea morala sa fac apel, cu ajutorul dumneavoastra, comunitatii internationale pentru a expune miezul acestui rau cat mai rapid.”

Profesorul Sen Nieh, presedintele biroului din Washington D.C. al ziarului The Epoch Times, a discutat despre instabilitatile politice si sociale din China de astazi, despre o inegalitate enorma intre saraci si bogati, si despre puternicul fenomen al cadrelor comuniste din China care demisioneaza intr-un numar tot mai mare din Partidul Comunist Chinez.

“Partidul este precum un mar rosu frumos in exterior dar complet putrezit in interior,” a declarat el.

Dupa conferinta, invitatii s-au dus la Memorialul si Muzeul Auschwitz-Birkenau, si apoi au plecat la Varsovia pentru a-si prezenta descoperirile incadrul unei intalniri in Sejm, Parlamentul Polonez, alaturi de peste 20 de congressmeni si senatori polonezi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor