RBA: Guvernul a ratat estimarea PIB-ului, punând în pericol echilibrarea economică a ţării

Parlamentul României
Parlamentul României (Epoch Times România)
Epoch Times România
27.08.2012

Asociaţia Romanian Business Accelerator (RBA), prin preşedintele acesteia, Marian Duşan, se arată îngrijorată de greşelile Guvernului, "prin care acesta pune în pericol echilibrarea economică a ţării", arătând că Executivul a ratat estimarea PIB-ului.

"Realitatea este că Guvernul a ratat estimarea PIB-ului. Acest fapt se traduce prin presiuni mai mari pe economie şi prin faptul că statul trebuie să reconsidere alocarea banilor. Există două mari zone din care Guvernul ar putea tăia din buget: cheltuielile sociale, adică salarii şi pensii, şi investiţiile. E an electoral, prin urmare, Guvernul nu se va atinge de salarii şi pensii. Asta înseamnă că tăierea bugetului pentru investiţii ar rămâne că soluţie posibilă şi care ar putea fi adoptată de Guvern”, spune Marian Duşan.

Totuşi, tăierea investiţiilor înseamnă scăderea bugetelor acelor companii care se bazau pe contracte cu statul şi, cel mai probabil, angajaţi care nu vor mai avea de muncă din această cauza sau care nu vor mai putea fi plătiţi din cauza lipsei banilor.

În comunicatul ARBA se mai arată că "estimarea greşită a PIB-ului va atrage după şine încă o mare problemă: Guvernul va fi nevoit să se împrumute tot mai mult. Efectele pe termen scurt vor fi destul de apăsătoare: creşterea dobânzilor, gol de finanţare pentru stat, pe care tot economia reală îl va simţi, adică o cerere de bani din partea statului, care ar putea fi acoperită şi prin investiţii străine directe sau atragerea de fonduri europene".

"În condiţiile existente,insistăm pe crearea unor condiţii favorabile investiţiilor străine şi pe organizarea şi promovarea licitaţiilor internaţionale", mai spune Duşan.

Asociaţia Romanian Business Accelerator este o iniţiativă privată, înfiinţată de către Marian Duşan, antreprenor, investitor şi economist. Organizaţia îşi propune să contribuie activ la îmbunătăţirea mediului de afaceri din România şi să accelereze atragerea de investiţii în ţara noastră.

Misiunea membrilor asociaţiei este de a pune laolaltă antreprenori, investitori, politicieni, societate civilă, cu scopul de a reporni motorul economiei româneşti şi de a scoate în evidenţa modele de succes din business-ul autohton.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor