UniCredit Bank a aprobat în primele şapte luni facilitaţi pentru absorbţia fondurilor UE de 170 mil. euro

Epoch Times România
26.08.2012

UniCredit Ţiriac Bank a aprobat în primele şapte luni facilitaţi pentru absorbţia fondurilor UE de 170 milioane euro, în creştere cu aproximativ 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat Marius Radu, coordonator fonduri europene în cadrul băncii.

Valoarea facilităţilor aprobate de UniCredit Ţiriac Bank pentru cofinanţarea proiectelor realizate cu fonduri europene este de aproximativ 500 milioane euro în prezent, în condiţiile în care banca a lansat acest tip de produse la jumătatea anului 2009.

El a declarat că numarul proiectelor aprobate spre finanţare în primele şapte luni ale anului 2012 este de peste 150. Valoarea medie a proiectelor pentru care au fost aprobate finanţări este de aproximativ 1,2 milioane euro. Marius Radu a menţionat că există proiecte care depăşesc 10 milioane euro, dar şi proiecte sub 100.000 euro.

Coordonatorul pentru fonduri europene al UniCredit Ţiriac Bank a spus că rata creditelor neperformante legate de proiecte cu fonduri europene este foarte redusă, de sub 1%.

De asemenea, el a declarat că fondurile UE care mai sunt disponibile pentru companiile din România se ridică la mai puţin de 1 miliard de euro, din cele peste 8 miliarde de euro iniţial dedicate firmelor.

Marius Radu consideră că înfiinţarea Ministerului de Coordonare a Absorbţiei Fondurilor Europene a avut un impact pozitiv, principalul efect fiind armonizarea şi simplificarea procedurilor.

"Ministerul Afacerilor Europene, în cazul în care i se va acorda mai multă autoritate faţă de Autorităţile de Management, ar putea reprezenta principalul element de arhitectură instituţională care să facă diferenţa între perioada actuală de programare 2007-2013 şi următoarea programare 2014-2020 în ceea ce priveşte performanţa în absorbţia de fonduri europene", a mai spus Marius Radu.

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană de top cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est, numărând peste 3.900 sucursale.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor