Cel mai mare portofoliu administrat de OTP Bank pentru un client private banking este de 6 milioane euro

Epoch Times România
26.08.2012

Valoarea celui mai mare portofoliu administrat de OTP Bank pentru un client private banking este de aproximativ 6 milioane de euro, a declarat Alina Hiru, senior private banking officer în cadul băncii.

Ea a declarat că valoarea medie a activelor în administrare pentru un client din grupul private banking este de aproximativ 100.000 euro.

Clienţii de private banking ai OTP Bank România sunt persoanele fizice sau entităţile fără personalitate juridică şi care îndeplinesc cel puţin unul din următoarele criterii: deţineri de capital(active ce pot fi investite prin OTP Bank de minim 50.000 euro, încasări lunare prin conturile deschise la OTP Bank de minim 2.000 euro sau recomandări (persoane publice importante în accepţiunea OTP Bank România).

Alina Hiru a declarat că au existat şi situaţii în care a fost refuzată includerea unui client în grupul private banking, fie pentru că nu se încadra în condiţiile de eligibilitate solicitate de către bancă, fie pentru că prezenta un risc reputaţional ridicat, putând afecta imaginea băncii.

Ea a declarat că valoarea activelor administrate de OTP Bank pentru clienţii private banking a crescut cu 80%, din iunie 2011, până în iunie 2012.

De asemenea, banca a înregistrat acelaşi trend crescător şi în ceea ce priveşte numărul de clienţi private banking. Astfel, din iunie 2011 până la sfârşitul lunii iunie 2012 numărul acestora a crescut cu 75%.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de 1500 de unităţi, prin intermediul reţelei de ATM-uri şi prin sistemul de canale electronice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor