Războiul mogulilor de presă din USL: SRI dezminte existenţa unor angajaţi ai săi în Parlament

George Cristian Maior, director SRI
George Cristian Maior, director SRI (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
16.02.2013

Prin purtătorul său de cuvânt, Sorin Săva, SRI dezminte categoric existenţa unor angajaţi ai serviciului care ar avea calitatea de parlamentar.

„Dezmint în mod categoric existenţa unor angajaţi ai serviciului care ar avea calitate de parlamentar sau orice alte calităţi care nu sunt compatibile cu statutul de angajat al serviciului. Avem legi militare foarte clare în acest sens", a declarat vineri Săva.

„Aceleaşi acuze la adresa SRI sunt lansate în mod repetat de-a lungul timpului, în special de către persoane implicate în dosare penale la care SRI a avut o anumită contribuţie, a informat beneficiarii legali", a precizat Sorin Săva.

Sorin Săva a mai afirmat că "probabil asta a deranjat de foarte multe ori".

Patronul România TV, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a fost acuzat recent de către senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu că este ofiţer acoperit al SRI şi că, în mod direct, coordonează campania de denigrare, prin falsuri, a PNL, dusă de televiziunea pe care o conduce.

Mai mult, Sorin Roşca Stănescu a declarat că ar avea probe în acest sens, dar nu le-a prezentat.

Ghiţă (PSD) neagă că ar fi ofiţer SRI, Roşca Stănescu (PNL) susţine că are probe

Războiul mogulilor de presă din USL a ajuns la cote nebănuite după anunţul făcut de Sebastian Ghiţă, deputat PSD, referitor la conturile din Cipru ale lui Dan Voiculescu, Ioana Niculae, om de afaceri multimilionar şi Sorin Roşca Stănescu (senator PNL).

Roşca Stănescu susţine că are probe privind calitatea de informator SRI a lui Ghiţă, patronul RTV neagă acuzaţiile că ar fi ofiţer acoperit al SRI.

"Eu ştiu că este informator SRI, racolat de generalul Johnny Popescu şi apoi utilizat din plin de unchiul său, un alt general, în afaceri legate de IT. Da, am probe. Da, le pot prezenta. Nu acum, aici. Când trebuie. Le voi prezenta atunci când trebuie, lucrurile astea nu se înregistrează la televizor", a declarat joi Roşca Stănescu la postul B1 TV.

Sebastian Ghiţă a declarat apoi, tot pentru B1 TV, că legea nu permite parlamentarilor să fie ofiţeri ai serviciilor de informaţii.

Rusia nu a plecat niciodată de aici. E ascunsă în conturile şi în interesele acestor fosile comunistoide... Curând, banii şi conturile lor din Cipru vor fi publicate de autorităţi europene de luptă anti-evaziune şi anti-fraudă.

"Nu am niciun război personal cu Sorin Roşca Stănescu şi nu doresc să polemizez cu acesta, declaraţiile mele s-au referit la un grup, nu la o persoană. În ce priveşte acuzaţia lui Roşca Stănescu că aş fi ofiţer acoperit, vreau să fiu foarte clar: legea nu permite ca parlamentarii să fie ofiţeri ai unui serviciu de informaţii iar serviciile de informaţii cunosc legea", a precizat Sebastian Ghiţă.

Patronul RTV: "Rusia nu a plecat niciodată de aici. E ascunsă în conturile şi în interesele acestor fosile comunistoide"

Sebastian Ghiţă a continuat atacul la Ioan Niculae, Roşca Stănescu şi Dan Voiculescu, pe care i-a denumit drept „fosile comunistoide”, relevă ziare.com.

Referindu-se la Sorin Roşca Stănescu, la Dan Voiculescu şi la omul de afaceri Ioan Niculae, care l-au atacat în emisiuni TV, patronul RTV declarase anterior, fiind întrebat care este legătura celor trei cu Rusia:

"La colaborarea cu securitatea ceauşistă. La legătura lui Stănescu cu Vîntu, a lui Voiculescu cu Kokkalis ((preşedintele companiei Intracom Socrate Kokkalis, agent STASSI-KGB, conform cotidianului "Ziarul" - n.r.) şi a lui Niculae cu Gazprom. Rusia nu a plecat niciodată de aici. E ascunsă în conturile şi în interesele acestor fosile comunistoide... Curând, banii şi conturile lor din Cipru vor fi publicate de autorităţi europene de luptă anti-evaziune şi anti-fraudă".

MRU: Ofiţerii, indiferent că sunt acoperiţi sau descoperiţi, sunt militari şi nu au voie să candideze pentru Parlament

Despre acest război din USL şi-a dat cu părerea şi fostul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, care a declarat că acest discuţii sunt penibile, atât timp cât militarilor le este interzis să candideze la funcţii elective, relevă B! TV.

„Mi se pare o discuţie penibilă. Putem să avem ofiţeri acoperiţi în viaţa publică românească şi mai ales în Parlament? Am auzit la un moment dat că singura incompatibilitate sau ilegalitate ar fi dacă parlamentarul este membru în vreo comisie de control specială. Nu. Răspunsul corect este simplu : ofiţerii, indiferent de statutul lor, că sunt acoperiţi sau descoperiţi, sunt militari. Ofiţerilor le este interzis să facă parte din partide sau organizaţii politice, să facă propagandă sau orice activităţi în favoarea acestora, sau să candideze la funcţii în Parlamentul României”, a declarat Ungureanu.

„Ne despărţim de aceste suspiciuni şi cuvinte aruncate dintr-o parte în alta prin aplicarea simplă a statutului cadrelor militare. Trebuie să stabilim care dintre membrii Parlamentului sunt ofiţeri în activitate, iar celor care au ieşit în rezervă le adresăm aceeaşi temă: ne aşteptăm ca toţi oamenii politici care se află în funcţii publice să-şi detalieze la zi activitatea pe care au avut-o pe parcursul vieţii”, a mai precizat şeful partidului Forţa Civică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor