Război pe scena politică. Tăriceanu, acuzat de trădare contra intereselor României

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.09.2019

Liderul PMP, Eugen Tomac, lansează un atac dur la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, catalogându-l pe acesta drept trădător. Atacul lui Tomac vine în condiţiile în care liderul ALDE a susţinut ieri, într-o postare pe Facebook, că "Traian Băsescu a trădat şi a distrus tot ce a atins în viaţa lui".

Indignat de această acuzaţie adusă şefului său, Tomac ţine să transmită că Tăriceanu este de fapt trădătorul.

"Trădătorul Tăriceanu şi Fundaţia Gojdu

După ce a fost umilit în ultimul hal de Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să revină în atenţia publică printr-un atac de cea mai joasă speţă la adresa Preşedintelui Traian Băsescu. Tema de atac pe care fostul şef al Senatului a ales-o este cea pe care o cunoaşte mai bine decât oricine: trădarea.

În 2005, prim-ministrul Tăriceanu anula, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, testamentul lui Emanoil Gojdu şi cedarea, fără nicio justificare, a patrimoniului Fundaţiei Gojdu în favoarea statului maghiar.

Prin testamentul făcut în 1869, Emanuil Gojdu îşi lăsa averea 'acelei părţi a naţiunii române din Ungaria şi Transilvania care aparţine la confesiunea orientală ortodoxă', pentru acordarea de burse studenţilor şi pentru ajutorul preoţilor.

Fără nicio îndoială, actul normativ promovat de Tăriceanu reprezintă un act de trădare incalificabil, cu dimensiuni politice şi simbolice de impact inestimabil, care dovedeşte că acesta nu are niciun ataşament faţă de valorile ce definesc naţiunea română.

Cariera lui Tăriceanu este o caricatură politică prin comparaţie cu cea a Preşedintelui Traian Băsescu. Singurul motiv pentru care Călin Popescu Tăriceanu ar putea rămâne în istoria post-revoluţionară a României este trădarea intereselor şi valorilor acestei naţiuni – vezi cazul Fundaţiei Gojdu, şi nu numai", scrie, pe Facebook, Eugen Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor