Râsu', plânsu' la MAI: poliţiştii vor primi o jumătate de uniformă de Crăciun

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor
Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor (Epoch Times România)
Loredana Diacu
22.11.2013

Ministrul de Interne, Radu Stroe este foarte mulţumit de bugetul care va fi alocat MAI. Proiectul de buget, care este "în perfect acord cu situaţia la ora actuală a evoluţiei economice", va permite ca poliţiştilor să li se dea o jumătate de uniformă de Crăciun (ministrul nu a precizat dacă se referă la pantaloni sau la veston), iar pentru cealaltă jumătate de uniformă, ministerul le va da poliţiştilor bani lunar.

Prezent vineri la şedinţa comisiilor parlamentare de apărare şi ordine publică, în care a fost avizat bugetul MAI pentru anul 2014, Stroe şi-a exprimat la sfârşitul şedinţei mulţumirea că s-a reuşit "normalizarea problemei banilor pentru uniforme", în condiţiile în care în minister a existat întotdeauna această problemă, informează realitatea.

"Vom da de Crăciun jumătate din uniformă pe 2013 şi în primul trimestru al anului 2014 cea de-a doua jumătate, iar începând din ianuarie 2014 vom începe lunar să alocăm [bani pentru uniformă - n.r.].

"Este o satisfacţie pentru mine, dar mai ales pentru toţi lucrătorii MAI", a afirmat Radu Stroe, anticipând bucuria poliţiştilor care îşi vor putea cumpăra un fermoar la uniformă în februarie, chipiu în martie şi nasturi în fiecare lună ce va urma.

Semper fidelis USL-ului, Stroe şi-a exprimat speranţa că, la rectificare, ministerul pe care îl conduce va reuşi să completeze fondurile care nu au putut fi alocate prin proiectul de buget pentru anul 2014.

"Ne vom pregăti şi sperăm să avem şi banii necesari pentru alegerile din 2014, este o modalitate separată de alocare a acestor sume şi, cu toate că avem dificultăţi la investiţii, la cheltuielile materiale, eu am convingerea că vom reuşi să rezolvăm problematica anului 2014", a menţionat cu optimism stoic Stroe.

Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Parlamentului au avizat cu unanimitate de voturi proiectul de buget pentru anul 2014 pentru Ministerul Afacerilor Interne, spre fericirea ministrului Stroe, care va avea în 2014 un buget cu 0,4 miliarde de lei mai mic decât în anul precedent - 8,3 miliarde de lei buget MAI în 2014 versus 8,7 miliarde de lei în 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor