Natura sovietică vrea să contamineze PNL

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Că Antonescu crede că el îl ţine la guvernare pe Ponta nu este un fapt nou. Nu o dată, liderul liberal a afirmat că nu există guvernare fără PNL şi că liberalii stau "pe axul politicii româneşti." Dar să admită că liberalii s-au aliat cu un partid cu "natură sovietică", şi să-şi asume această natura ca fiind şi a sa, într-o mai mare sau mai mică măsură, acest tip de declaraţii este nou pentru Crin.

”Eu glumesc şi unii se supără, alţii, cu mai mult simţ al umorului, nu, şi vorbesc despre natura sovietică a acestui partid. URSS avea teritorii imense şi totuşi a vrut să ia Insulele Kurile. Natura asta sovietică, cu ghilimelele de rigoare, este în natura fiecărui mare partid, inclusiv a PSD, inclusiv a PNL”, a declarat Crin Antonescu ieri, la B1TV.

Definind pactul care îl leagă de Ponta, Antonescu a mai declarat ca el (şi partidul) îl ţine pe Ponta premier:

"Până una, alta noi îl ţinem pe domnul Victor Ponta prim-ministru, deocamdată, şi pe urmă să mă susţineţi voi pe mine la preşedinţie. Nu am spus-o ca să jignesc pe cineva, ci pentru faptul că el este primul responsabil în acest moment de mersul proiectului USL”, a mai spus Antonescu

Antonescu ştie că legitimează într-o mai mică sau mai mare USL-ul, dând coaliţiei o spoială de liberalism şi mizează, când îşi permite diatribe la adresa lui Ponta, pe faptul că PSD-ul are încă nevoie de el pentru a menţine în ochii României şi ai Europei aparenţa liberală a guvernării USL. Preţul acestor jocuri politice pentru a obţine (puterea şi) Cotroceniul este însă contaminarea PNL-ului de cea mai gravă boală de care poate suferi un partid: bolşevismului cronic al PSD.

Mai trist, Antonescu nu anunţă măsuri de decontaminare, ci reconfirmă că are planuri pe termen lung cu PSD.

"Cu Victor Ponta ne facem planuri pe termen lung" a adăugat Antonescu, desigur, după invariabilele avertismente despre cum îl ţine PNL-ul premier pe Ponta şi cum se va rupe USL-ul dacă Ponta va susţine un candidat al PSD-ului la prezidenţiale în loc sa îl susţină pe Crin. Noile declaraţii de "semper fidelis" faţă de Ponta (desigur, în condiţiile în care Kurilele îi sunt garantate) îl îndepărtează şi mai tare pe "bolşevicul" Antonescu, de viziunea liberală pe care ar trebui să o aibă partidul său.

Din ce în ce mai mult, opoziţia, constând altminteri în partide liberale, refuză să mai vadă în PNL un partid liberal până "nu se curăţă" de bolşevismul contagios al PSD.

"PNL (...) trebuie să se cureţe şi, mai mult decât atât, să se orienteze, sau să se reorienteze, mai bine zis, către politicile de dreapta. Din nefericire, azi ei sunt la remorca PSD şi tot din nefericire pentru ei, promovează un buget de stat socialist, fără nicio componentă liberală", a afirmat recent prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu.

Ce validează Antonescu?

Legi PSD. Legi anti-europene, legi de stânga, legi care n-au nimic de a face cu doctrina unui partid liberal. Legi care sufocă iniţiativa privată, legi care împovărează şi sărăcesc cetăţeanul, legi comuniste care nu ţin cont de nimic în afara interesului de partid.

Cu cine are planuri pe termen lung Antonescu, descrie tot Anca Boagiu, la modul următor:

"Ce văd astăzi în România construită de către Victor Viorel Ponta... văd o Românie a lui Ceauşescu. Nici pe departe o Românie care să-şi păstreze traiectoria europeană. Un buget de stat care nu are alt obiectiv decât să satisfacă baronii locali, clientela politică, şi să împovăreze cetăţenii şi companiile pentru a crea resursaa bugetară care să acopere găurile din buget. Mai văd un lucru la Ponta - toate diversiunile pe care acesta le lansează în fiecare zi, menite să distragă atenţia românilor de la ceea ce se întâmplă în mod real. Public, toată lumea a dat exemplu taxa pe stâlp, însă pe lângă această taxă, mai sunt toate celelalte taxe pe care Guvernul Ponta le impune pentru că este incapabil să creeze resursa bugetară, dar este foarte capabil să creeze resursa pentru şmecherii de partid.”

Crin Antonescu şi o eventuală rupere de USL

Crin Antonescu nu prea ar dori să se rupă de bună-voie şi nesilit de nimeni de USL. Sigurul care poate rupe coaliţia este Ponta, dacă va participa la prezidenţiale sau va decide ca partidul său să sprijine un candidat PSD. Doar în atari condiţii se va rupe USL.

Antonescu a precizat luni că un eventual anunţ al PSD că îşi va susţine candidatul propriu la prezidenţiale va conduce cu siguranţă la ruperea USL, fără să precizeze dacă ruperea va duce şi la anularea naturii sovietice infiltrate în PNL.