Raport New York Times: sursa motoarelor de rachetă nord coreene este Ucraina. Întrebări privind administraţia Obama

Testul unei rachete balistice în Coreea de Nord, 30 mai 2017
Testul unei rachete balistice în Coreea de Nord, 30 mai 2017 (STR/AFP/Getty Images)

Ziarul New York Times a publicat ieri un articol în care arată că regimul comunist al Coreei de Nord a cumpărat pe piaţa neagră motoare puternice de rachetă de la o fabrică din Ucraina (Iujmaş), citând un "o analiză a unor experţi şi agenţii americane de informaţii".

Analiza poate dezvălui misterul testelor tot mai bune efectuate de regimul nord coreean, care au speriat agenţiile de informaţii americane în ultimele luni.

După o serie de lansări eşuate de rachete balistice - dintre care unele pot fi, ce-i drept, puse pe seama sabotajelor - testele efectuate în ultima perioadă de Coreea de Nord au început să arate bine, conform unui studiu efectuat de Michael Elleman, expert în rachete la Internaţional Institute for Strategic Studies.

SUA a devenit îngrijorată de progresul făcut de nord coreeni şi a început să investigheze îndeaproape programul de rachete al Coreei de Nord, şi să facă presiuni militare în zonă.

Conform raportului, analiştii care au studiat fotografiile înfăţişând-l pe dictatorul nord coreean Kim Jong-un inspectând ultimele lansări, afirmă că motoarele aparţin seriei folosite de Uniunea Sovietică. "Motoarele erau atât de puternice încât puteau căra 10 ogive nucleare de la un continent la celălalt".

Cum motoarele sovietice au fost semnalate numai în câteva centre, foste puncte aparţinând URSS, investigatorii şi-au concentrat atenţia pe o uzină din Ucraina - din Dniepr, situată la marginea zonei de conflict cu omuleţii verzi ai Rusiei.

În timpul Războiului Rece, fabrica producea cele mai bune rachete din arsenalul sovietic, inclusiv temutele SS-18 Satan. După transformarea URSS, fabrica a rămas producătorul principal de rachete - chiar şi după ce Ucraina şi-a câştigat independenţa.

Însă după anexarea Crimeei şi războiul cu forţele paramilitare ale Rusiei, din 2014, uzina, aparţinând statului, a început să aibă probleme mari, din moment ce Rusia s-a orientat către alţi producători.

"Uzina a început să aibă datorii mari, şi moralul a căzut. Experţii cred că este foarte probabil ca ea să fie producătorul motoarelor folosite în cele două teste ICBM care au sugerat că Phenianul are capacitatea de a trimite rachete la distanţa respectivă, deşi nu are încă acurateţea potrivită - pentru a putea lovi oraşe americane".

"Probabil că aceste motoare provin din Ucraina - probabil ilicit" a declarat Elleman pentru New York Times. "Întrebarea importantă este câte au şi dacă ucrainenii îi ajută în momentul de faţă. Eu sunt foarte îngrijorat".

Expertul a mai adăugat că în urmă cu şase ani o anchetă a ONU a stabilit că spioni nord coreeni au încercat să fure planurile motoarelor de rachete din uzina ucraineană. Au fost prinşi doi spioni, iar ONU afirmă că informaţiile pe care încercau să le fure erau legate de planuri ale unor "sisteme de rachete, motoare cu combustibil lichid, sisteme de alimentare ale motoarelor".

Experţii cred acum că haosul care a învăluit Ucraina a permis nord coreenilor să încerce din nou să obţină motoarele.

Uzina, însă, dezminte învinuirile.

Luna trecută, Iujmaş a negat zvonurile potrivit cărora se confruntă cu probleme financiare şi încearcă să-şi vândă tehnologia în străinătate - în special în China. Websitul său susţine că uzina nu va participa în "transferul de tehnologie potenţial periculoasă în afara Ucrainei".

Dar experţii americani nu cred afirmaţiile celor de la Iujmaş, deşi nu există vreo dovadă că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko ar fi ştiut de acest lucru atunci când a vizitat Casa Albă cu câteva săptămâni în urmă.

Dacă părerile experţilor se adeveresc, atunci uzina ar fi trebuit să lucreze de mai mulţi ani cu Coreea de Nord - probabil de prin 2014, pe vremea administraţiei Obama, cel care a susţinut înlăturarea regimului Ianukovici şi instaurarea lui Poroshenko la putere, şi ar însemna că, de fapt, criza rachetelor din Coreea de Nord este o consecinţă a acţiunilor administraţiei Obama - cunoscută pentru problemele generate pentru SUA şi nu numai.

Există însă o altă problemă, chiar mai semnificativă şi conexă, implicând masiv administraţia Obama: modul în care rachetele au ajuns în Coreea de Nord.

Motoarele sunt suficient de mari pentru a nu putea fi transportate extrem de uşor, au ajuns în Coreea de Nord în ciuda unei rezoluţii ONU. Faptul că nu s-a semnalat transportul până acum reprezintă o mare bilă neagră pentru agenţiile de informaţii ale SUA - de fapt atât de mare încât naşte suspiciuni, sugerând că s-ar putea ca SUA să fi închis ochii, permiţând Ucrainei să facă ceva bani; sau implicând o agendă mai tenebroasă, dată fiind istoria administraţiei Obama.

Pentru moment, NYT, extrem de bine conectat cu lumea serviciilor americane, este suficient de precaut să scrie doar că "este neclar cine este responsabil de vânzarea motoarelor şi a planurilor, iar oficialii din comunitatea de informaţii au diverse păreri despre detalii".

Lucru care nu face altceva decât să implice încă odată războiul civil crunt care se duce în interiorul serviciilor americane de informaţii.