Raport: În China au fost făcute 336 milioane de avorturi forţate din 1980

O femeie trece pe langa un panou care încurajeaza cuplurile de a avea un singur copil, într-o suburbie din Beijing, 25 martie 2001.
O femeie trece pe langa un panou care încurajeaza cuplurile de a avea un singur copil, într-o suburbie din Beijing, 25 martie 2001. (Goh Chai Hin / AFP / Getty Images)

Chiar de Ziua Internaţională a Femeii, autorităţile chineze au arestat 10 femei care doreau să protesteze împotriva hărţuirii sexuale în transportul public din China. Totuşi, până la urmă, ele au ajuns să fie cele arestate.

Această nouă încălcare a drepturilor omului, pe lângă multe altele care au loc în China, a scos din nou în evidenţă problemele ţării condusă de câteva decenii de Partidul Comunist Chinez (PCC). Începând cu anul 1979, PCC a implementat în China „politica unui singur copil”, care a înrăutăţit şi mai mult situaţia drepturilor omului pe continent.

Drepturile femeilor din China sunt un capitol aparte, ele fiind încălcate încontinuu. Organizaţia „Drepturile Femeilor Fără Frontiere” (WRWF, Womens Rights Without Frontiers), a anunţat că „politica unui singur copil”, a fost urmată de încălcările ei în masă precum şi de un dezechilibru grav dintre sexe (raportul dintre bărbaţi şi femei).

„Toate membrele Mişcării sunt extrem de indignate de distrugerea selectivă a 200 milioane de femei”, a menţionat Reggie Littlejohn, preşedinta WRWF.

„Politica unui singur copil” în China dă dovadă de o lipsă totală de respect a drepturilor mamelor şi fetelor, deoarece cuplurile se simt oarecum forţate să prefere băieţii. Aceasta este o problemă destul de răspândită pe întreg teritoriul Chinei.

„Din cauza aplicării „politicii unui singur copil” de către autorităţile chineze, începând cu anul 1980, 37 milioane de fetiţe nu au avut posibilitate să se nască. Au fost efectuate 336 de milioane de avorturi violente şi forţate”, se notează în raportul „Grupului Creştin” (The Christian Group).

Liderii locali ai Partidului Comunist, aplică fără milă teribila politică demografică, iniţiată de Guvern. În cazul în care femeile sunt însărcinate cu al doilea copil, ele pot fi duse forţat la spital, pentru a li se face avort împotriva voinţei lor.

Una dintre femeile care a trecut prin tot acest coşmar, era în luna a şaptea de sarcină. În 2012, Feng Tzangmei, în vârstă de 22 de ani, a fost luată de către poliţişti chiar din casa rudelor ei, împinsă într-o dubă şi dusă la spital. Doamna Feng a declarat pentru NBC News că în timp ce avea ochii legaţi a fost forţată să semneze un document. Apoi i-au făcut două injecţii în burtă, iar treizeci de ore mai târziu, a dat naştere unei fetiţe moarte.

Acest caz, de-a dreptul şocant, din păcate nu este unicul. Renumitul avocat chinez pentru drepturile omului, Chen Guangcheng, a documentat personal numai în anul 2005, 130.000 de cazuri de avort şi sterilizare forţată.

În 2009, în China au fost înregistrate 56% din toate sinuciderile din rândurile femeilor din lume, un fapt, care, având în vedere politica brutală promovată de PCC, nu miră pe nimeni.

Pe lângă avorturile forţate, femeile din China sunt supuse în mod frecvent diferitelor metode de tortură. Începând cu anul 1999, PCC a început persecuţia împotriva adepţilor practicii spirituale Falun Gong. Practicantele suferă torturi şi umilinţe, fiind aruncate după gratii numai pentru convingerile lor spirituale. Autorităţile folosesc bastoane electrice, periuţe de dinţi şi alte obiecte pentru a le vătăma organele genitale, ca metode frecvente de tortură. Aflându-se în închisori şi lagăre de muncă, femeile sunt, în permanenţă, umilite şi violate.

Fără îndoială, mai este încă un drum lung de parcurs până când femeile vor fi respectate în unele părţi ale lumii. Totuşi, potrivit experţilor, lucrurile care au loc în China, sfidează cele mai elementare drepturi ale femeilor. Astfel, metodele inumane de tortură cu bastoane electrice, aplicate femeilor din închisori, inclusiv practicantelor Falun Gong, precum şi avorturile forţate etc, depăşesc cu mult alte atrocităţi, fiind făcute de o ţară care pretinde a fi una modernă şi civilizată.

Sursa articolului: Vision Times

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.