Raluca Prună, despre manipulare: Iordache şi radio Erevan. Dragnea şi premisa proastei consilieri

"Îl asigur pe dl. Dragnea că nu eu organizez protestele şi îl asigur că nu e nevoie să le organizeze nimeni. Există o lume care nu renunţă la principii pentru 50-100 de lei la salariul minim sau la pensie sau pentru o creştere de salariu. Şi reacţionează când anumite limite sunt încălcate", a subliniat Raluca Prună.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Acuzată de Liviu Dragnea că ar fi intenţionat să comaseze DNA şi DIICOT, fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, îi acordă liderului suprem al PSD premisa "proastei consilieri". Cât despre declaraţiile succesorului său, Florin Iordache, referitoare la modificarea prin ordonanţă a legislaţiei penale, pe care a operat-o în timpul mandatului său, "şi aici e ca la radio Erevan", avem de-a face cu o manipulare, a comentat tehnocrata.

"Sunt la birou, departe de ţară, şi sunt sunată de acasă de zeci de oameni referitor la declaraţiile primului inter pares. Domnul Liviu Dragnea spune că eu aş fi avut în proiect comasarea DNA şi DIICOT. Îi acord premisa proastei consilieri, căci nu pot crede că dl. Dragnea se gândeşte sau îşi aminteşte de mine, tehnocrată, zilele acestea când ţara fierbe. Îl asigur că nu eu organizez protestele şi îl asigur că nu e nevoie să le organizeze nimeni.

Există o lume care nu are nevoie să i se spună ce să facă, o lume care nu e controlată decât de 'legea morală din sine', o lume care nu renunţă la principii pentru 50-100 de lei la salariul minim sau la pensie sau pentru o creştere de salariu. O lume care chiar dacă e tăcută adesea sau nu votează, există. Şi reacţionează când anumite limite sunt încălcate", a declarat Raluca Pruncă.

Fostul ministrul al Justiţiei a explicat, fără cuvinte multe, că a organizat DIICOT în oglindă cu DNA plecând exact de la principiul simetriei şi de la succesul DNA.

"Nu am făcut nimic în vederea comasării celor două parchete speciale. Ce am făcut e în actul de consolidare a DIICOT şi în susţinerea fără rezerve a DNA. Vedeţi postarea mea pe Facebook din 30 noiembrie 2016 şi declaraţia privind pretinsa comasare a DNA şi a DIICOT. La minutul 23. Restul e manipulare. La fel ca şi declaraţiile succesorului la Ministerul Justiţiei referitoare la modificarea prin ordonanţă a legislaţiei penale.

Şi aici e ca la radio Erevan: da, am modificat în iunie 2016 texte care fuseseră declarate neconstituţionale încă din 2013 şi pentru care Parlamentul nu mişcase un deget în ciuda proiectelor legislative depuse la timp de Ministerul Justiţiei. Şi când am propus aceste modificări, sistemul judiciar le-a salutat. Şi am făcut modificările la lumina zilei, cu avizul CSM. Acum sistemul judiciar, prin vocile sale la vârf, sancţionează modificări adoptate de Guvernul actual noaptea, pe 31 Ianuarie 2017. Publicate tot noaptea, la 1:15, în Monitorul Oficial. E o diferenţă uriaşă, de natură, mijloc şi conţinut", a afirmat Raluca Prună.