Raiffeisen Banca pentru Locuinţe reduce la zero comisionul de analiză pentru credite în august

Sigla Raiffeisen Bank. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)
Epoch Times România
07.08.2012

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) anunţă că nu percepe comision de analiză dosar clienţilor care contractează un credit cu sau fară avans (credit intermediar sau anticipat) până la 31 august 2012.

Astfel, până la 31 august, clienţii RBL vor beneficia de un comision de analiză de zero lei pentru dosarul de credit în loc de 1.400 lei, cât era până în acest moment.

Dobânda la creditul cu avans zero este 9,5% pe an fixă la lei, pentru creditul garantat cu ipotecă. După maxim 60 luni, dobânda se reduce de la 9,5% la 4,5%, fixă pe toată perioada de rambursare a creditului.

"Am ales această perioadă de derulare a promoţiei deoarece este potrivită pentru diversele lucrări de renovare sau reabilitare a locuinţei. Scopul nostru este să contribuim la sporirea calităţii fondului locativ, sprijinindu-i pe români să-şi asigure un confort al locuirii la standarde europene. Milioane de europeni au reuşit să-şi îmbunătăţească confortul locativ cu produsul de economisire-creditare datorită costurilor foarte mici şi a suportului din partea autorităţilor”, a declarat Aurelia Cionga, preşedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Potrivit băncii, clientul care are nevoie acum de bani pentru domeniul locativ, accesează un credit ipotecar, fără avans, cu dobândă fixă de 9,5%, iar după maxim 5 ani dobânda se reduce la 4,5%, fixă pe toată perioada de rambursare rămasă.

„Este important de mentionat că dobânzile sunt fixe, la fel şi ratele, iar costurile finale pe care clienţii noştri le plătesc sunt mici." a mai spus Aurelia Cionga.

Un exemplu de calcul oferit de bancă în cazul unui credit fără avans arată că pentru un împrumut în valoarea de 100.000 lei, cu avans minim de 0 lei, perioada de rambursare este de aproximativ11 ani, rată lunară în primele 56 luni cu dobândă de 9,5% fixă la lei este de 1.692 lei, iar rată lunară credit în lei (în următoarele 75 luni) cu dobândă fixă de 4,5% este de 700 lei. Suma totală de rambursat la finalul perioadei de creditare este de 146.825 lei, iar venitul lunar minim pe familie de 2 persoane (fără alte credite) este de 2.700 lei.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate spre îmbunătăţirea situaţiei locative. Finanţările acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe pot fi utilizate atât pentru renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe, cât şi pentru refinanţarea altor credite ipotecare(imobiliare, contractate de la alte bănci.

Persoanelor care au nevoie de o finanţare imediată şi care dispun de un avans de minim 40% din suma de care au nevoie, RBL le oferă un credit ipotecar cu dobândă fixă de 8,5% la lei. La fel ca în cazul Creditului fără avans, după maxim 60 luni, dobânda se reduce de la 8,5% la 4,5% pe an, fixă pe toată perioada creditului.

Comisioanele practicate de RBL pentru creditele cu şi fără avans sunt: comision rambursare anticipată: zero, comision deschidere contract de economisire-creditare: 1,2%, comision de administrare anual: 36 lei, comision fix analiză dosar credit (indiferent de valoarea creditului): 0 lei până la data de 31 august 2012 sau 1.400 lei după data de 31 august 2012 - perceput o singură dată.

În plus, acei clienţi care nu au nevoie de bani imediat şi care intenţionează să-şi îmbunătăţească situaţia locativă în următorii ani, pot semna un contract de economisire-creditare, iar după ce economisesc în medie 3-5 ani au posibilitatea de a accesa un credit cu dobândă fixă la lei, de doar 4,5% pe an. În timpul perioadei de economisire, clientul primeşte o primă de stat de 25% din suma economisită într-un an, în limita a 250 euro, plus dobânda oferită de bancă de 1,5%.

Comisioanele practicate de RBL pentru acest tip de credit, după perioada de economisire, sunt: comision rambursare anticipată: 0, comision deschidere contract de economisire-creditare: 1,2%, comision de administrare anual: 36 lei, comision fix analiză dosar credit: 400 lei - perceput o singură dată.

Potrivit actului constitutiv, acţionarii RBL sunt Raiffeisen Bank România, Bausparkasse Schwäbisch Hall, care deţin fiecare câte 33,324% din acţiuni, şi Raiffeisen Bausparkasse Austria care detine 33,35% din participaţii. Capitalul social este de 131.074.560 lei.

Produsele oferite de RBL sunt vândute în prezent prin cele peste 550 de agenţii Raiffeisen Bank şi prin partenerii de afaceri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor