Rafael Nadal nu va onora cu prezenţa turneul Masters 1.000 de la Shanghai

"Aşa cum ştiţi probabil cu toţii, am suferit o inflamaţie la încheietura mâini stângi, în timpul Laver Cup, şi nu am avut timp nici să mă recuperez sau să mă antrenez, pentru a fi pregătit în vederea acestui turneu magnific. Sper să revin la ediţia din 2020" - Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal
Tenismanul spaniol Rafael Nadal (Rafa Nadal/facebook)

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (2 ATP) care ar fi trebuit să participe la turneul Masters 1.000 de la Shanghai, programat să înceapă duminică, a declarat forfait pentru competiţia chineză, campionul de la US Open nefiind recuperat complet după accidentarea de luna trecută de la Laver Cup (Geneva), la încheietura mâinii stângi.

Anunţul a venit de la organizatorii turneului, care la citat pe fostul lider mondial: "Aşa cum ştiţi probabil cu toţii, am suferit o inflamaţie la încheietura mâini stângi, în timpul Laver Cup, şi nu am avut timp nici să mă recuperez sau să mă antrenez, pentru a fi pregăti în vederea acestui turneu magnific. Sper să revin la ediţia din 2020", a scris tenismanul, care ar urma sa revină pe teren la turneul de 1.000 de puncte de la Paris, de la sfârşitul lunii octombrie.

Pe Nadal îl mai despart puţine puncte în clasamentul ATP de sârbul Novak Djokovici (640 puncte) - cel care ocupă în acest moment fotoliul de lider, astfel că sunt şanse mari ca acesta să vrea să-l detroneze pe prietenul său din această postură până la finalul sezonului. În acest sens spaniolul va trebui să fie în mare formă la turneul de Masters 1.000 de la Paris, respectiv Turneul Campionilor.