Raeţchi: Este inacceptabil ca românii să afle "pe surse" sau de la Dragnea unde se află şi ce face Ponta

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)
Andrei Pricopie
19.06.2015

Nemulţumit de misterul creat în jurul internării lui Ponta în Turcia, unde s-a operat la genunchi, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi atrage atenţia că starea sănătăţii acestuia nu ar trebui să fie secret de stat şi că Guvernul nu a remis nicio comunicare oficială legată de situaţia actuală a premierului, situaţie care ar trebui reparată urgent.

"Starea de sănătate a unui premier în funcţie care de vineri, după moţiunea de cenzură, a plecat din ţară pe ascuns, nu mai comunică instituţional, ci doar pe pagina sa de Facebook sau prin intermediari, nu ar trebui să fie secret de stat. Până acum Guvernul nu a remis nicio comunicare oficială legată de evoluţia şi starea de sănătate a premierului şi am aflat de la Liviu Dragnea că ar avea nevoie de un repaus de trei sau patru săptămâni. În ce calitate a făcut Dragnea aceste afirmaţii? De purtător de cuvânt al premierului sau medic personal?", a precizat Ovidiu Raeţchi, în cadrul unui comunicat de presă.

Liberalul a mai amintit că, în 2006, atunci când fostul preşedinte Traian Băsescu a fost operat la Viena, cei care au comunicat au fost purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, consilierul ministrului Sănătăţii din acea vreme sau medicii de la spital. În opinia lui, este inacceptabil faptul că românii să afle "pe surse" sau de la Liviu Dragnea unde se află şi ce face Victor Ponta.

"Indiscutabil, este dreptul său să se trateze unde vrea, dar Victor Ponta trebuie să răspundă la câteva întrebări esenţiale. Nu poţi să pleci la Baku în secret, ca premier, nu te operezi în secret, nu ţii o ţară în incertitudine în legătură cu data în care revii în România şi mai ales, nu blochezi Executivul! Guvernul nu a susţinut ieri şedinţa săptămânală pentru că toată lumea trebuia să dibuiască „pe surse” unde şi ce face Victor Ponta.

Ca înalt demnitar nu poţi să te "odihneşti" sau să te "linişteşti" fără o predare funcţională de atribuţii, fără transparenţă, fără termene clare, cu atât mai mult cu cât eşti urmărit penal şi aşteptat la DNA pentru declaraţii esenţiale. Ponta are dreptul să se opereze oriunde, suferinţa lui nu trebuie speculată politic, dar demnitarii nu se comportă aşa - e o catastrofă instituţională şi de comunicare", a mai afirmat Ovidiu Raeţchi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor