"Haide, dle Niţu, curaj" - Câteva erate explozive de la referendumul din 2012

Tiberiu Niţu, Procuror General al României
Tiberiu Niţu, Procuror General al României (Epoch Times România)

Supuşi la presiuni publice masive şi hărţuiţi instituţional, cei şase judecători CCR care au invalidat referendumul din 2012 s-au raportat strict la lege, în mijlocul nebuniei din jurul lor, scrie, pe Contributors, Miron Damian.

În articolul apel către procurorul şef Tiberiu Niţu, Damian atrage atenţia că există într-adevăr un caz categoric de abuz în serviciu în august 2012, abuz pe care instituţia condusă de Niţu avea temei cât se poate de solid să-l instrumenteze, încă din 2013:

"Victor Paul Dobre: Îţi spun eu ce vor [Ponta şi Antonescu] : vor să dea Ordonanţe, să facă o nebunie întreagă.
V : Nu pot să cred!
Victor Paul Dobre: Da, da! Să facă o Ordonanţă, să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste, o nebunie întreagă.
V: Victore, hai să vedem dacă nu ne dăm demisia de tot! Pe bune!
Victor Paul Dobre: Cum?
V: Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat! Pe bune!

E un dialog purtat în seara de 3 august 2012 între ministrul delegat al Administraţiei, dl Dobre, şi un anume ”V”. Peste trei zile, dl Dobre avea să-şi dea demisia din guvern, acuzând presiuni. Cu toată demisia, deja se făcuse el însuşi util ”nebuniei” acuzate, fără să aibă măcar scuza că e idiot. După cum citim, dl Dobre ştia foarte bine la ce e făcut părtaş, şi nu era vorba de o ”dispută politică”, cum pretindeau şi încă mai pretind oameni care pot liniştit invoca scuza sus-pomenită. Aş mai menţiona, în context, că ”V” (Vlad Moisescu) a fost ”deconspirat” ulterior la Antena 3, pus simbolic sub acuzare pentru ”băsism” şi exclus din PNL. Acuzatorul său era un anume Dan Sorin Mihalache. Dosarul împotriva lui V. Dobre a fost blocat de Camera Deputaţilor, care a refuzat să ceară urmărirea penală a colegului lor. Ulterior Dan Mihalache a intrat în echipa candidatului Klaus Iohannis, şi acesta a ajuns în 2014 preşedinte prin votul şi sprijinul masiv al electoratului ”de afară”. În ciuda eforturilor guvernului condus de acelaşi V. Ponta de a-i împiedica, şi al OUG-urilor neconstituţionale, folosite însă cu impunitate, după precedentul stabilit în iulie 2012. Tot ulterior PÎCCJ-ul dlui Niţu a clasat pe tăcute acuzaţiile de abuz în serviciu aduse celorlalţi inculpaţi, neprotejaţi de imunitate, chestorul Manoloiu şi secretarul de stat Căbulea. Iar acesta din urmă a fost chiar decorat de preşedintele Iohannis.", scrie Miron Damian.

Articolul poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.