Putin cere măsuri pentru a stimula creşterea

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (SERGEI KARPUKHIN / AFP / Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut luni guvernului său să elaboreze un pachet de măsuri de stimulare a creşterii economice, în timp ce a avertizat împotriva modificării recent adoptatelor reguli fiscale ale ţării, potrivit unui raport Reuters.

Economia Rusiei a crescut cu 1,1 la sută în primul trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, abia la jumătate din rata de creştere observată în ultimul trimestru al anului trecut, pe măsură ce a fost afectată de investiţii mai lente şi de exporturi şi un consum mai slab. Preţurile mărfurilor – principalele exporturi ale Rusiei – scăzând, unii oficiali de rang înalt au avertizat că ţara ar putea aluneca în recesiune.

Ministerul economiei a redus în această lună previziunile de creştere economică din acest an la 2,4 la sută de la 3,6 la sută.

Putin a declarat că în timp ce mulţi au propus utilizarea de măsuri bugetare ca o modalitate de a stimula creşterea economică, acest lucru ar necesita modificarea regulilor fiscale recent adoptate în Rusia, aspect ce ar fi riscant pentru economie a avertizat el.

Putin a cerut guvernului să propună un mecanism pentru utilizarea veniturilor din petrol acumulate în Fondul Naţional de Protecţie al guvernului, ca o modalitate de a stimula investiţiile în infrastructură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe