Putin a lăudat cârtiţele Războiului Rece pentru că au furat secrete nucleare americane

Vladimir Putin, 6 februarie 2012
Vladimir Putin, 6 februarie 2012 (ALEXEY DRUZHININ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.02.2012

Joi, Vladimir Putin a lăudat oamenii de ştiinţă din perioada Războiului Rece pentru că au furat secrete nucleare americane, astfel încât Statele Unite să nu fie singura putere atomică mondială, în comentarii care reflectă viziunea sa conform căreia Rusia este o contrapondere la puterea SUA, conform unui raport Reuters.

Spionii cu valize pline de date au ajutat Uniunea Sovietică să îşi construiască propria bomba atomică, a spus el comandanţilor militari.

"Ştiţi, atunci când Statele Unite aveau deja arme nucleare şi Uniunea Sovietică abia le construia, am primit o cantitate semnificativă de informaţii prin intermediul canalelor sovietice de informaţii", a afirmat Putin, potrivit Iţar-Tass.

"Ei transportau informaţiile nu pe microfilm, ci literalmente în valize. Valize!"

Remarcile lui Putin s-au referit la zorii războiului rece, cu mai mult de o jumătate de secol în urmă, dar au repetat un mesaj mai recent: că Statele Unite trebuie să fie imobilizată, iar Rusia este ţara care va face acest lucru.

S-a ştiut zeci de ani că existau spioni printre oamenii de ştiinţă care au lucrat la Proiectul Manhattan, proiectul bombei atomice americane. Putin a sugerat că cei care au ajutat Moscova să construiască bomba au acţionat din interes pentru umanitate.

"Crema lumii ştiinţifice s-a adunat în America, iar eu personal am avut impresia că ei ne-au dat conştient informaţii cu privire la bomba atomică", a fost citat Putin.

"Ei au făcut acest lucru conştient, pentru că bomba atomică a fost utilizată la Hiroshima şi Nagasaki, iar oamenii de ştiinţă din elita intelectuală a omenirii au înţeles, la momentul respectiv, ce presupune deţinerea unilaterală a unei astfel de arme."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor