PSRM, blocul ACUM şi PDM au acumulat cele mai multe locuri în consiliile raionale şi municipale

Publicitate electorală la Orhei, R. Moldova
Publicitate electorală la Orhei, R. Moldova (Nicu Guşan/Radio Europa Liberă)

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a acumulat la nivel naţional aproximativ 25,46% din voturi, fiind pe primul loc la numărul consilierilor în consiliile raionale şi municipale din Republica Moldova.

PSRM este urmat de Blocul ACUM, care a obţinut circa 21,25% din sufragii.

Pe locul trei s-a plasat Partidul Democrat din Moldova (PDM) – cu aproximativ 15,11%, iar Partidul Şor s-a plasat pe locul patru, cu aproximativ 6,2%, sugerează datele preliminare ale CEC.

De menţionat că niciun partid politic nu a acumulat majoritate în Consiliul municipal Chişinău (CMC). După prelucrarea a 304 din 307 procese verbale, PSRM a acumulat 37, 62%, urmat de blocul ACUM, cu 33,27%.

Pe locul trei s-a clasat Partidul Liberal, cu 6,36%, urmat de PDM (4%), Partidul Şor (3,85%) şi PUN (2,78%). CMC este constituit din 51 de consilieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe