PSD, o nouă mutare: Moţiunea anti-Toader, amânată din nou. Ce declara înainte de decizie ministrul Justiţiei

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Pusă pe ordinea de zi a Senatului pentru luni, moţiunea simplă „Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader”, ce îl viza pe ministrul contestat inclusiv din rândurile social-democraţilor, a fost amânată pentru a treia oară consecutiv.

Întrebat anterior amânării, cum se va vota moţiunea, Tudorel Toader a răspuns că „dânşii au deplină libertate să se exprime prin vot, eu am deplină obligaţie să-mi îndeplinesc misiunea de ministru cât sunt ministru. În rest, nu mă cuprinde (SIC!) emoţiile pentru că realmente nu am de ce”.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei a fost depusă de PNL şi USR şi a mai fost amânată până acum de două ori din lipsă de cvorum.

Amânările au început să apară pe fondul tensionării relaţiilor dintre liderul PSD şi ministrul Justiţiei, primul declarându-se extrem de nemulţumit că Tudorel Toader întârzie să dea ordonanţele de urgenţă dorite de social-democraţi. În speţă, era vorba despre OUG-uri pe Codurile Penale şi pe completurile de 5 judecători de la Înalta Curte. Detalii aici.